Zadnja guma bo odločala o poteku dirke

Avtor prispevka: , objavljeno 23. septembra 2016 .

Marc Marquez je po petkovih prostih treningih ocenil, da bo izbira zadnje gume za dirko ključnega pomena. Michelin je dirkačem ponudil dve zmesi zadnje gume in sicer srednje trdo in trdo, obe pa sta asimetrični.

Marquez je bil najhitrejši na prvem prostem treningu, oba treninga pa je posvetil vožnji s tršo zadnjo gumo. “Tokrat bo o zmagovalcu odločala zadnja guma,” je povedal dirkač Honde. “Tudi prednja guma bo pomembna, toda primerna izbra zadnje bo ključna za dirko. Trda guma hitro izgublja oprijem. Že po treh ali petih krogih je bila veliko počasnejša in na njej mi je bolj drselo. Dirko bo težko končati s hitrim tempom. Posvečal sem se trši gumi, toda še enkrat moramo preveriti mehko.”

Vodilni v točkovanju svetovnega prvenstva, je bil na prvem treningu edini dirkač na Hondi v prvi deseterici, toda na drugem treningu so Hondini dirkači zasedli prva tri mesta. Marquez je popoldanske priprave končal na drugem mestu, za moštvenim kolegom Danijem Pedroso in pred Calom Crutchlowom. “Težko je razumeti rezultate, saj sem bil na prvem treningu prvi, drugi dve Hondi pa sta bili daleč zadaj. Nekateri dirkači so na koncu drugega treninga uporabili nove gume, drugi ne. Nekateri so uporabili trde, drugi mehkejše. Dani in Cal sta svoj krog odpeljala na novi mehki gumi, jaz pa na trdi, ki nudi manj oprijema. Zadovoljen sem, da je Honda zasedla prva tri mesta. Toda podatki s simulacij dirk kažejo drugačno sliko,” je še opozoril Španec.

Foto: Honda