Začetek sezone Time-Attack

Foto: Jure Šujica
Avtor prispevka: , objavljeno 17. marca 2013 .

V Krškem se je na ta vikend na dirkališču Raceland odvil prvi dogodek v letošnji izvedbi prvenstva Time attack. Tako imenovani Time attack Shakedown je bil organiziran kot testiranje pred začetkom 4. sezone tekmovanja, zato časi še niso šteli za prvenstvo. Deloma zato, pa tudi zaradi dejstva, da večina dirkalnikov na sezono še ni pripravljenih, je bila udeležba nekoliko manjša, kot sicer kar pa vzdušja na dirkališču ni pokvarilo.

Time attack je sicer dirkaška serija, ki se od leta 2010 odvija na dirkališču Raceland v Krškem. Serija se odvija na amaterski ravni, zato za udeležbo na dirki ne veljajo posebna pravila, vozila pa so glede na specifikacije (vrsta pnevmatik, motor in stopnja predelav…) razdeljena na tri razrede: stock, modified in unlimited. Glede na to, da se dogajanje odvija na dirkališču za karting, se tekmovalci merijo v bitki na čas. Vsako sezono je organiziranih med 8 in 10 dirk, za skupni seštevek sezone pa se pri posameznemu tekmovalcu upošteva šest najboljših rezultatov. V lanski sezoni so bili zmagovalci v posameznih razredih:

-Jaka Dermastja/Honda Integra (TAS-Time Attack Stock) s časom 56,537 sekund

-Uroš Napotnik/Renault Clio RS (TAM-Time Attack Modified) s časom 55,363 sekund

-Andrej Gregorčič/Peugeot 106 (TAU-Time Attack Unlimited) s časom 52,135 sekunnd

Poleg serije Time Attack je na vsakem izmed dogodkov moč videti tudi skupino tako imenovanih “drifterjev”, ki pa niso del serije, vendar predstavljajo zanimivo popestritev dogodkov. Tekmovalni del letošnje sezone se bo torej začel 20.4. z uvodno dirko nove sezone tekmovanja.

37 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje