Začetek sezone MotoGP je varen

Avtor prispevka: , objavljeno 20. februarja 2021 .

Predsednik združenja moštev IRTA in šef ekipe Tech3, Herve Poncharal je prepričan, da bosta prvi dirki sezone MotoGP v Katarju potekali v varnih pogojih in tako ni nobenega razloga, da bi se bali odpovedi ali sprememb, enako pa velja za vse evropske dirke na letošnjem koledarju.

“V Katarju bodo veljali strogi protokoli, zaradi katerih verjamem, da bosta prvi dve dirki potekali v varnih okoliščinah, zato se lahko nadejamo odličnega začetka sezone v Dohi,” je povedal. “Po dveh dirkah v Dohi pa pričakujemo, da bodo stvari še nekoliko lažje, ko se preselimo v Evropo. V tem trenutku ni nobenega razloga, da bi dvomili v katero izmed dirk na koledarju, vsaj kar se tiče Evrope. Za potrditev ostalih bo potrebno počakati nekoliko dlje. Je pa slaba novica ta, da bomo spet dirkali brez gledalcev.”

Če to drži, je prvih 15 dirk izmed načrtovanih 19 praktično zagotovljenih, pod vprašajem so le dirke na Japonskem, Tajskem, Avstraliji ter Maleziji, negotova pa je tudi prihodnost dirk v Argentini in ZDA, vendar pa bi v primeru odpovedi katere izmed njih, po zgledu Katarja, izpeljali dve ali več zaporednih dirk na istem dirkališču, v igro pa bi lahko vstopila tudi rezerva, VN Indonezije. “Sezona 2020 je bila težka. Tak čas lani nismo niti vedeli, če bomo sploh izpeljali prvenstvo. Toda na koncu smo imeli 14 dirk. Pričakovali smo, da bo 2021 nekoliko lažja, a temu ni tako,” je še dodal Poncharal.