Začetek drugega dela sezone v Italiji za Roka Turka

Avtor prispevka: , objavljeno 21. junija 2014 .

S petkovo uvodno hitrostno preizkušnjo na rallyju della Marca se je začela druga polovica sezone italijanskega pokala Michelin, v katerem letos nastopa tudi Rok Turk. V konkurenci razreda dirkalnikov, kamor spada tudi Rokov Peugeot 208 R2, je trenutno uvrščenih 13 voznikov, Rok pa je po polovici sezone na prvem mestu s 53 točkami. Tokrat mu namesto Eneja Ložnarja sovozniške zapiske na poti do novih točk ponovno bere Blanka Kacin.

“Tipične italijanske hitrostne preizkušnje, z veliko menjavanji ritma in pa velikim številom serpentin. Glede na številno konkurenco v najinem razredu in pa napovedanim sončnim vremenom brez padavin, pričakujem zanimive boje vse od štarta pa do cilja. Z Blanko bova seveda naredila vse za čimboljši rezultat in za nove točke v Michelin pokalu” je pred štartom prve hitrostne preizkušnje povedal Rok, na kateri sta z Blanko pred velikim številom gledalcev in pod reflektorji postavila najhitrejši čas v razredu R2B.

Roka in Blanko po petkovem uvodnem 2,4 kilometra dolgem superspecialu v soboto čaka 8 hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini 107,8 kilometrov, rally pa se zaključi v soboto zvečer predvidoma ob 18:24 na glavnem trgu italijanskega mesta Valdobbiadene.

 

(foto: Uroš Modlic)

Onboard posnetek vožnje Roka in Blanke z uvodne hitrostne preizkušnje rallyja della Marca:

www.youtube.com/watch?v=jh-bnixDWIQ

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish