# Za vrtenje Kimija krive nastavitve motorja | | Svet Hitrosti

Za vrtenje Kimija krive nastavitve motorja

Avtor prispevka: , objavljeno 8. junija 2015 .

Kimi Raikkonen je po dirki za VN Kanade pojasnil, kaj je bilo krivo za vrtenje po prvem postanku, ki ga je stalo tretjega mesta.

Po pregledu telemetrije so pri Ferrariju ugotovili, da je vrtenje zakuhala preveč agresivna nastavitev motorja, ki jo uporabljajo v krogu po postanku v boksih.
“Pri nastavitvah bi morali biti pametnejši, ” je dejal Raikkonen. “Nastavitve so bile zelo agresivne, zelo na meji. Že najmanjši dotik stopalke za plin je dal močan pospešek in navora na zadnjih kolesih je bilo enostavno preveč, da bi lahko obvladal dirkalnik.
Podobno se je zgodilo že lani. Gre za neumnost, ki se včasih zgodi. Morala bi nas izučiti, saj nas je stala uvrstitve na stopničke. Želeli smo si boljši rezultat, ” je še dodal Finec.

2 Comments

  • Nika Furman

    valda. takoj sm vedla, da ni on kriv. je šel poočasi in previdno v ovinek, se je vidlo. kok sm bla jezna..

  • Blaž Štremfelj

    ja, če bi bila napaka dirkača, se to ne bi zgodilo na pospeševanju, saj ne gre za novinca. Agresivne nastavitve dajo veliko navora, da avto ne crkne pri speljevanju iz boksov in potem pri pospeševanjih iz ovinkov, da se hitreje ogrejejo gume. pri tej mapi je plin kot da bi bil na stikalu on/off. Sprva nič, ko pritisneš plin pa pospeši, kot da bi ga pohodil na polno. skratka škoda, da ni dobil stopničk. letos bi si jih že zaslužil

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja