Za slab štart Hamiltona kriva 2-milimetrska napaka

Avtor prispevka: , objavljeno 12. septembra 2021 .

Lewis Hamilton je pojasnil, da je sobotno sprint dirko v Monzi končal na petem mestu, zaradi majhne napake na štartu.

Britanec je 18 krogov dolgo kvalifikacijsko dirko začel z drugega mesta, za svojim moštvenim kolegom Valtterijem Bottasom in kazalo je, da bo osvojil morda odločilne točke v letošnjem boju za naslov vetovnega prvaka. Toda na štartu dirke je zdrsnil tako za Maxa Verstappna, kakor tudi Daniela Ricciarda in Landa Norrisa. Hamiltonu ni uspelo najti poti mimo McLarnovega dirkača niti ko je dirko začasno upočasnil varnostni avtomobil, tako da mu je sledil vse do konca dirke.

Verstappen je dirko končal na drugem mestu in osvojil dve točki, s čimer je povečal vodstvo v točkovanju svetovnega prvenstva F1, nedeljsko dirko pa bo začel s prvega mesta, saj se zmagovalec Bottas zaradi kazni za menjavo motorja seli v začelje štartne vrste.

“McLarna sta najhitrejša na ravninah,” je pojasnil Hamilton. “Nisem se mogel dovolj približati, da bi ju napadel na ravninah, kjer sta bila tako hitra, kot jaz, morda celo hitrejša. Na štartu sem naredil napako in za 2mm preveč stisnil ročico za sklopko, zaradi česar so se mi v prazno zavrtela kolesa.”

Hamilton po sprinterski dirki za Verstappnom zaostaja za pet točk. Razliko bo na nedeljski dirki poskušal zmanjšati, toda dvomi, da se bo z Verstappnom lahko udaril za zmago, če mu ne bo hitro uspelo premagati McLarnovih dirkačev. “Zmaga v nedeljo je zelo malo verjetna, vednar ne nemogoča,” je povedal. “Seveda se bomo potrudili, toda za zdaj kaže, da bomo poskušali zmanjšati škodo v prvenstvu. Za Maxa bi morala biti lahka dirka, razen če mi uspe v prvem delu dirke prehiteti oba McLarna.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj