Za pravila sezone 2017 potrebne nadaljnje diskusije

Avtor prispevka: , objavljeno 31. januarja 2016 .

Za pravila sezone 2017 bodo potrebne nadaljnje diskusije, saj tehnični šefi v Formuli 1 na petkovem sestanku niso prišli do zaključka.

V Heathrowu se je srečalo 11 tehničnih predstavnikov moštev Formule 1 ter FIA tehnični direktor Charlie Whiting. Pregledali so številna področja , a še pred sestankov je eden izmed udeleženih dejal, da “bodo stvari nekoliko zmedene, preden bodo postale boljše”. Drug vir je dejal, da so do neke mere dosegli napredek, a “ostaja še nekaj nerešenih težav”. Govorili so o načrtovanem povečanju podtlaka ter o zaščiti kokpita s t.i. “halo dizajn”. Dotaknili so se tudi načrtov za sezono 2018, ko naj bi proizvajalci motorje dobavljali zgolj za 12 milijonov evrov, kar je veliko zmanjšanje glede na sedanjih 20-25 milijonov evrov. Poleg tega bo od tega leta vsak dirkalnik lahko uporabil največ tri menjalnike na sezono. Za potencialni prihranek na teži pa bi se morebiti zahtevalo povečanje širine pnevmatik in koles.

Za dopolnitev preostalih pomanjkljivosti pravil bodo imeli naslednjo priložnost v februarju, verjetno nekoliko pred mitingom Strateške skupine in F1 komisije, ki bo potekal v Genevi 23. februarja. Možje bodo imeli še zadnjo priložnost, da se sporazumejo glede pravil, ki morajo biti pripravljena do 1. marca, ko se izteče rok. Vse spremembe za tem datumom bodo lahko izvršene zgolj s soglasno odločitvijo.