Za Monzo je še možna rešitev

Avtor prispevka: , objavljeno 2. septembra 2015 .

Motošportni šef dirkališča v Monzi verjame, da je še vedno možno najti skupen jezik za ohranitev italijanske velike nagrade v Monzi. Žalostno je, da se predstavnik države ne želi mešati v diskusijo o podaljšanju pogodbe, ki poteče ob koncu prihodnjega leta.

Za enkrat se je sicer naredilo zelo malo na tem, da bi lahko podaljšali pogodbo. Vsekakor pa Bernie Ecclestone pravi, da je še vse mogoče: “Ne vem kaj se dogaja z Monzo v tem trenutku. Z njimi bom imel sestanke v septembru, ko bo tudi več jasnega. Upam, da jih ne bomo izgubili, a obstaja dobra možnost, da jih.”

Šef italijanske motošportne federadije ACI Sticchi Damiani je zelo optimističen, saj verjame, da jim bo uspelo: “Pomembno je, da sodelujemo in delamo skupaj, na vseh ravneh. Država nam mora pomagati, sodelovati moramo s pokrajino Lombardijo, pozabiti pa ne smemo niti mesti Monza in Milano. Potrebno je vse dobre namere preusmeriti v konkretna dejanja.”

Pokrajina Lombardija je že izrazila interes v obliki posodobitve infrastrukture dirkališča. Minister Matteo Renzi naj bi bil ta teden tudi na dirki v Monzi, kjer so v načrtu pogovori z Ecclestonom. Mali Anglež pa je jasen: “Ne želimo, da plačujejo velike zneske, le toliko kot ostali. Naj bo fer do vseh in vsi dajo enako.”

214 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
214
0
Radi bi slišali tvoje mnenje, prosim napiši komentar!x
()
x