Za Marqueza drugo mesto kot zmaga

Avtor prispevka: , objavljeno 26. junija 2016 .

Marc Marquez je bil z drugim mestom na dirki v Assnu zadovoljen skoraj tako kot z zmago, saj je po smoli tekmecev za naslov, Valentina Rossija in Jorgeja Lorenza, povečal vodstvo v skupnem seštevku prvenstva.

Španec je v prvem delu dirke, po najslabšem štartnem izhodišču letos, vozil previdno in izgubljal stik z vodilnimi, po ponovnem štartu in padcu Rossija pa je z mehko zadnjo gumo pokazal boljšo formo, a z veseljem prepustil vodstvo Millerju, saj je z osvojenimi 20 točkami povečal vodstvo v svetovnem prvenstvu na 24 točk pred Lorenzom, ki je dirko končal kot deseti in 42 pred Rossijem.

“Danes bi prav hitro lahko izgubil točke,” je po dirki povedal Marquez. “Vsi v moštvu so mi vsaj 40-krat dejali, naj končam dirko. V drugem delu dirke je bilo preveč tvegano držati ritem, ki ga je vozil Rossi, zato sem se odločil, da odpeljem svojo dirko, brez stresa in panike. Valentino je bil zelo hiter. V dveh krogih je vodil z dvema ali tremi sekundami. Tudi sam sem vozil na meji, ko pa sem videl, da je padel in da je Lorenzo daleč zadaj, sem Millerja spustil mimo in mu le sledil. To drugo mesto je kot zmaga, saj smo vozili v kritičnih pogojih, teh 20 točk pa bo zelo pomembnih na koncu prvenstva.”

Zmagovalec Miller je dejal, da kljub temu, da Marquez ni več vozil na polno, ni smel počivati. “Skoraj sem popustil ritem,” je dejal. “Videl je, kje je Lorenzo in kje Valentino, zato je vozil z nekaj rezerve, saj ni želel tvegati točk samo zato, da bi ujel nekega Avstralca. Pustil me je v vodstvu in na ekranu ob stezi sem videl, kako velika je moja prednost. Toda četudi bi vozil počasneje tudi sam, ne bi smel zaspati, zato sem poskusil ostati osredotočen,” je še povedal zmagovalec.

Foto: Honda