Za Leclercovo napako je kriv Ferrari

Formula 1: Nico Rosberg meni, da je za napako Charlesa Leclerca v Bakuju kriv Ferrari
Avtor prispevka: , objavljeno 28. aprila 2019 .

Svetovni prvak sezone 2016, Nico Rosberg meni, da je za napako Charlesa Leclerca na kvalifikacijah za VN Azerbajdžana krivo moštvo Ferrari, ki je oba svoja dirkača v drugem delu kvalifikacij na stezo poslalo na srednje trdih gumah. Leclerc se je s hitrimi časi na prostih treningih, ter v prvem delu kvalifikacij, zavihtel med favorite za najboljši štartni položaj v Bakuju, toda sredi drugega dela je Monačan v osmem zavoju naredil napako in trčil v zaščitne gume.

Krivdo je sicer prevzel nase, toda Rosberg meni, da je šlo za napako moštva. “V Kvalifikacijah so znova zapravili lepo priložnost,” je povedal Nemec na svojem youtube kanalu. “Neverjetno, kako jim to vsakič uspe. Leclerc je bil zagotovo na poti k najboljšemu štartnemu položaju. Bil je hiter ves konec tedna.

Krivde sploh ne pripisujem njemu, ampak moštvu, saj so se v Q2 odločili, da bodo pametni in so na dirkalnika namestili trše gume. Mislili so, da bodo pridobili še več, če dirko začnejo na trših gumah. Očitno je šlo za pretirano samozavest, zaradi česar se jim je vse skupaj zalomilo. Charles je končal v zidu, saj gume niso imele oprijema.”

Rosberg meni, da so nas Leclercove težave prikrajšale za dober dvoboj med Ferrarijem in Mercedesom. “Zapravili so vse možnosti, da bi Leclerc osvojil najboljši štartni položaj. To je grozno. Zelo sem razočaran, saj smo si vsi želeli, da se Ferrari vrne in prižene Mercedes do meje.”

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish