Za Hamiltonovo dramo kriv kovinski ostanek na stezi

Avtor prispevka: , objavljeno 21. aprila 2013 .

 
Lewisu Hamiltonu je na sobotnem prostem treningu počila guma, ki je nato poškodovala vpetje in menjalnik. Zaradi menjave menjalnika je Britanca doletela kazen petih mest pribitka k dosežku na kvalifikacijah za VN Bahrajna.

Iz Pirellija so sporočili, da je do defekta gume prišlo zaradi kovinskega delca na stezi, ki ga je Hamilton povozil, podobno pa se je zgodilo tudi Giedu van der Gardu.

“Van der Garde je vozil za Hamiltonom in njegova guma je bila prerezana na dolžnini 10cm. Tako veliko vreznino je lahko povzročil le kovinski delec,” je povedal Paul Hembery, motošportni šef Pirellija. “Domnevamo, da je na stezi ostal nek kovinski delec, ki se je pri Hamiltonu nato zataknil med vpetje, kolo in zavore, ter pregrel pnevmatiko, zaradi česar je odpadla tekalna plast.

Guma je ostala polna, kar pa je povzročilo poškodbo je nato poškodovalo še van der Gardovo gumo. Trenutno še pregledujemo telemetrijo, da bi razumeli, kaj točno se je dogajalo. Tu imamo svoj laboratorij, kjer smo videli pregrete zaplate na odpadli tekalni plasti. Ta se je segrela preko 200 stopinj, kar je redek in nenavaden pojav,” je pojasnil Hembery.

 

Leave a Reply

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo