Za Ferrari so stopničke kot zmaga

Avtor prispevka: , objavljeno 15. marca 2015 .

Sebastian Vettel je dejal, da je ob doseženim tretjim mestom na prvi dirki s Ferrarijem, čutil kot da bi zmagal. Moštvo iz Maranella je lani doživelo eno najslabših sezon v zgodovini nastopanja v formuli ena. Sezono so brez ene same zmage zaključili prvič po letu 1993.

Na dirki v Albert Parku pa je Vettel prišel še najbližje dirkačema Mercedesa, čeprav je ciljno črto prečkal ogromnih 34 sekund kasneje kot zmagovalec Lewis Hamilton.

“Zelo sem srečen in počaščen da dirkam za Ferrari,” je povedal Nemec. “Za nami je odlična zima in vsem v moštvu sem se zahvalil. Ponosen sem, toda čaka nas ogromno dela, če hočemo premagati Hamiltona, Rosberga in Mercedes. Seveda tretje mesto ni zmaga, toda za nas je prav tako pomembna po grozni lanski sezoni, saj je to znak, da smo dobro opravili svoje delo in da dirkalnik deluje, tako aerodinamično, kot s strani motorja.”

Kimi Raikkonen je bil v drugem Ferrariju v boj za četrto mesto, toda mehaniki so mu jo kar dvakrat zagodli pri menjavi koles, zadnja pa je bila za Finca usodna, saj so prvaka iz sezone 2007 z mesta za menjavo izpustili preden je bilo privito zadnje levo kolo. Raikkonen in Vettel sta po štartu skoraj trčila, da bi preprečil trčenje se je Finec Necu umaknil, a ga je nato zadel Felipe Nasr.

“Po štartu je vame nekdo trčil in na dirkalniku se je vklopil sistem, ki preprečuje da bi motor ugasnil, nato pa je v naslednjem ovinku nekdo trčil vame še s strani,” je pojasnil Raikkonen, ki je v prvem krogu tako padel na sedmo mesto. “Mislil sem, da je bil dirkalnik pri tem poškodovan, a se je izkazalo, da smo še vedno hitri. Nato pa sem naletel na nekaj dirkačev, ki bi jih moral prehiteti, kar nam je spremenilo načrte za dirko.

Nato pa smo na obeh postankih imeli težave in na koncu sem moral odstopiti,” je še dodal Raikkonen, ki pa se je tako kot moštvo, izognil kazni zaradi tako imenovanega nevarnega izpusta iz garaž. Sistem varovanja kolesa je namreč uspešno poskrbel, da slabo privito kolo ni odletelo z dirkalnika.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish