Za dirkači razreda Moto2 in Moto3 prva letošnja testiranja v Jerezu

Avtor prispevka: , objavljeno 10. februarja 2020 .

Danes je bil v Jerezu na sporedu prvi izmed dveh privatnih testnih dni za dirkače razreda Moto2 in Moto3. Prva uradna letošnja predsezonska testiranja bo za dirkače nižjih dveh tekmovalnih razredov gostilo prav omenjeno dirkališče med 19-21.2.2020. Za moštva in dirkača sta že ta dva dneva letos še izjemno pomembna in dobrodošla, saj so bila zadnja testiranja lani novembra tu zaradi slabega vremena zelo omejena.  Ta dneva je tako v Jerezu prisotnih po osem moštev iz vsakega razreda.

Iz razreda Moto2 so tu: EG 0,0 Marc VDS, Idemitsu Honda Team Asia, Red Bull KTM Ajo, Petronas Sprinta Racing, Sky Racing Team VR46, Speed Up, Aspar Team in Federal Oil Gresini Moto2.

Razred Moto 3 pa zastopajo: Honda Team Asia, Red Bull KTM Ajo, Petronas Sprinta Racing, CIP-Green Power, Kömmerling Gresini Moto3, Sky Racing Team VR46, Estrella Galicia 0,0 in Aspar Team

Po podatkih naj bi bil danes iz razreda Moto2 najhitrejši Jorge Martin (Red Bull KTM Ajo). Svetovni prvak najšibkejšega tekmovalnega razreda iz leta 2018. Na drugem in tretjem mestu sta se mu najbolj uspela približati Luca Marini (Sky Racing Team VR46) in Jorge Navarro (Speed Up), ki sta za njim zaostala 0,140 oziroma 0,152 sekunde. Četrti čas je danes postavil Navarrov moštveni kolega Fabio Di Giannantonio, peterico pa je zaključil Xavi Vierge (Petronas Sprinta Racing).

V najšibkejšem razredu pa je danes najhitrejši zmagovalec zadnje lanske dirke v Valenciji Sergio Garcia. Za njim sta zaključila Ai Ogura ter Gabriel Rodrigo. Prve tri naj bi ločila zgolj dobra desetinka sekunde. Četrto in peto mesto pa sta zasedla Albert Arenas in John McPhee.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish