Z vljudnostjo proti nezadovoljstvu naših dirkačev

Avtor prispevka: , objavljeno 1. julija 2014 .

Vladimir Stankovič, eden izmed bolj izkušenih in priznanih slovenskih dirkačev se je v svoji kolumni na spletnem portalu avto-magazin.si dotaknil precej diktatorske odločitve slovenske zveze za avtošport AŠ2005, da morajo vsi dirkači na kombinezonih in dirkalnikih nositi logotipe Petrola, novega sponzorja, s čigar sredstvi naj bi se nekoliko lažje organizirale športne prireditve v naši domovini.

“Spoštovani vozniki in predstavniki klubov. Z zadovoljstvom vas obveščamo, da je slovenska Zveza za avto šport podpisala dolgoročno pogodbo o sodelovanju z največjo slovensko naftno družbo.Sredstva, pridobljena iz tega naslova, bodo uporabljena za organizacijo športnih prireditev v Sloveniji, ena izmed pogodbenih obveznosti pa je promocija novega partnerja na vseh dirkalnih vozilih (nalepke) ter na dirkalnih oblačilih (našitki).

S spoštovanjem, Vaš AŠ2005 itd,” je zapisal Stankovič.

“Le trije stavki – prvi je zgolj vljudnostna fraza – bi bili dovolj, da bi AŠ 2005 z osnovno kulturo komuniciranja preprečil razburjanje, natolcevanja, nezadovoljstvo in frustracijo obubožanih nosilcev dirkalnih in tekmovalnih licenc, med katerimi jih, roko na srce, veliko število ne more ali noče razumeti vloge in poslanstva svoje krovne zveze.

Popolnoma jasno je, da v avtošportu ni in ne more biti demokracije. Predpisi in hierarhija so popolnoma jasni, ukazi se morajo spoštovati. Kljub temu mora biti podajanje teh, še posebej entuziastičnim amaterskim članom zveze, ki tekmujejo v svojem prostem času in za svoj denar, vsaj vljudnostno, če ne že taktno ali vsaj premišljeno.

Da ne bo pomote, partnerstvo AŠ 2005 in Petrola je velika novica, ki je izjemnega pomena za slovenski avtošport, in v tem kontekstu bom tudi sam z zadovoljstvom ‘brandiran’ po ukazu. Ne razumem pa, da vodilni možje zveze ne vidijo stiske dirkačev, ki se počutimo prepuščeni sami sebi in smo brez vsakega upanja, da nam bo ‘naša’ zveza pomagala – na kakršenkoli način! Ob takem počutju se muha hitro prelevi v slona.

Vseeno se bom tokrat poslovil z dobrimi novicami. Poleg ‘online’ rezultatov, kar je že dolgoletna stalnica, je prva letošnja gorska dirka v Sloveniji, prvič v zgodovini slovenskega dirkanja (in precej prepozno), postregla z ‘live streamom’! Dirko na Gorjance ste lahko spremljali v živo na internetu celo prek šestih kamer! Fantastično!”

K njegovim besedam le težko dodamo še kaj!

(foto: Facebook – Pro Karting Slovenija)

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish