Z ultramehkimi gumami v Monaku kar dva postanka?

Avtor prispevka: , objavljeno 28. maja 2016 .

Pirelli je za nedeljsko dirko pripravil nove ultra mehke pnevmatike. Njihov primarni namen je prav uporaba na uličnih dirkah, od mehke zmesi pa so hitrejše kar za sekundo, kar bo po mnenju Paula Hemberya morda katerega izmed dirkačev premamilo na taktiko dveh postankov v boksih. Vijolično obrobljene pnevmatike omogočajo več kot 15 krogov, z dodatnim oprijemom, ki ga nudijo, pa bi si morda kdo lahko na dirki privozil odločilno prednost.

»Nove pnevmatike so prinesle ravno to kar smo tudi hoteli. Večjo vzdržljivost in več možnosti vplivanja na strateško vodenje dirke,« je po prostih treningih povedal Hembery.

Pri Mercedesu so kljub vsemu tudi nove pnevmatike po njihovem mnenju pretrde, saj so bile konkurenčne ekipe z njimi bolj uspešne. Današnje kvalifikacije bodo za dirko zelo pomembne, s prednostjo, ki jo nudijo nove gume pa je izbira za hitre kroge enostavna, kljub temu, da bodo potem morali tudi dirko začeti na njih. »Četudi jih bo kakšna ekipa uporabila že na štartu, verjamem, da lahko odpeljemo več kot petnajst krogov, preden bo potrebna menjava,« je prepričan Hembery. Nato pa je seveda vse odvisno od tega, kam se dirkač vrne na stezo po menjavi.

Dosedanje dirke dokazujejo, da je vzdržljivost pnevmatik pomembna tudi za taktiko na nedeljski dirki. »Glede na današnje izkušnje težko verjamem, da je možno z novimi pnevmatikami odpeljati dirko samo z enim postankom v boksih,« je po treningu novinarjem pojasnil Kevin Magnussen iz ekipe Renault.

»Na treningih so se dobro obnesle. Pri dirki pa imamo obremenitve, ki jih sedaj še nismo mogli testirati. Obraba je na dirki zagotovo večja, kot na današnjih treningih,« je poudaril tudi Fernando Alonso, dirkač McLarna. »Pričakoval sem več oprijema vendar moram priznati, da kakršnih koli razlik ne opazim,« je ocenjeval njegov kolega Jenson Button. Morda pa bi bilo dobro da nam pripravijo nove super-super-ultra-mehke pnevmatike s še več oprijema, se je pošalil Button.

»Iste so kot predhodne, le da imajo roza napis,« pa je svojo oceno podal Lewis Hamilton.

najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo