Z novo pogodbo se začne lov na naslov!

Avtor prispevka: , objavljeno 20. avgusta 2015 .

Kimi Raikkonen je prepričan, da se z novo pogodbo s Ferrarijem zdaj lahko poda v lov na naslov svetovnega prvaka v prihodnji sezoni.

Moštvo Ferrari je po več tednih govoric o Finčevi prihodnosti v sredo uradno potrdilo, da bo s svojim zadnjim svetovnim prvakom nastopalo tudi v prihodnji sezoni. Raikkonena je ob vrnitvi v moštvo rdečih zasenčil Fernando Alonso, ki se je v težavnem dirkalniku znašel precej bolje, toda po odhodu Španca se je atmosfera v ekipi spremenila in po besedah Finca zdaj obe strani Ferrarijeve garaže složno sodelujeta k enotnemu cilju. Odhod Alonsa, prihod Sebastiana Vettla in korenito prestrukturiranje moštva je v letošnji sezoni prineslo konkurenčnješi dirkalnik v katerem je zablestel tudi Raikkonen, ki je na trenutke, kot denimo na VN Kitajske, vozil bolje od štirikratnega svetovnega prvaka Vettla.

James Allison, ki je z Raikkonenom sodeloval že pri Lotusu, za prihodnjo sezono pripravlja dirkalnik, še bolj v smeri, ki so jo ubrali v letošnji sezonin, zato se 35-letni Finec v prihodnji sezoni že vidi v lovu na svoj drugi naslov svetovnega prvaka.

“Radi bi bili čim boljši in upamo, da se bomo prihodnjo sezono borili za naslov,” je povedal na tiskovni konferenci pred VN Belgije, ki bo ta konec tedna. “Prepričan sem, da lahko prihodnjo sezono na stezo postavimo še precej boljši dirkalnik, kot letos. Moštvo sodeluje zelo dobro in vsi se počutimo odlično. V drugi polovici sezone se moramo potruditi in iz danega izvleči največ ter se tudi tako pripraviti na prihodnjo sezono.”

Podaljšanje pogodbe pa ne spremeni Raikkonenovega pristopa k delu. “Zame vse ostaja enako. Na vsaki dirki poskušamo doseči čim več. Podpis pogodbe ne bo spremenil mojega pristopa, niti končnega rezultata dirke. Upam, da bo rezultat na dirki dober, a bo vozil tako, kot na vseh dirkah do zdaj. Upam, da ne bomo imeli težav,” je še povedal Finec, ki lovi svojo peto zmago v belgijskih Ardenih.

Foto: Ferrari

5
Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
0 Komentarji avtorjev
  Naroči se  
najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo