YOUNG DRIVER TEST 2020: KDO bo vozil za katero EKIPO?

Avtor prispevka: , objavljeno 15. decembra 2020 .

Na testiranjih mladih dirkačev v Abu Dabiju bo nastopilo petnajst dirkačev, bodo pa omenjena testiranja bolj z rezervo test za mlade, saj so med petnajsterico tudi Fernando Alonso, Sebastien Buemi in Robert Kubica, ki so že vsi stari krepko prek trideset let. Tudi izkušenj jim ne manjka – Alonso je bil svetovni prvak, Kubica je zmagal na dirki v Kanadi, Buemi pa ima na svojem kontu tudi 55 dirk v Formuli 1.

Zakaj se vsi ti “starci” pravzaprav udeležujejo testiranj za mlade voznike, ki so prvenstveno namenjena dirkačem, ki imajo manj kot dve odpeljani dirki v F1? Odgovor je pravzaprav ta, da so po odobritvi za Alonsa s strani FIA-e tudi nekatera druga moštva prijavila voznike, ki ne ustrezajo prvotno določenim kriterijem.

Iz testiranj za mlade dirkače se je dogodek tako prelevil v testiranja za vse dirkače, ki niso bili redni vozniki v letošnji sezoni. Danes imajo tako na dirkališču Yas Marina vsa moštva možnost uporabiti dva dirkalnika, a so se pri Haasu odločili, da bodo testirali le z Mickom Schumacherjem, McLaren in Racing Point pa bosta dogodek izpustila v celoti.

Robert Kubica bo ponovno sedel za volan Alfe Romeo C39.

Schumacher je v Haasovem dirkalniku že opravil petkov trening v Abu Dabiju in stezo že pozna s perspektive Formule 1, a ga tokrat ne bodo spremljali člani ekipe Kevina Magnussena, s katerimi je sodeloval v petek.

McLaren na stezo ne bo poslal nikogar od svojih, ker v svojem programu nima mladih dirkačev, podobno so se odločili pri Racing Pointu, so pa pri Red Bullu dali priložnost Sebastianu Buemiju, ki bo lahko primerjal Formulo 1 s simulatorja in realnosti, ob njem pa bo testiral še mladi Estonec Jüri Vips. Pri Mercedesu bodo priložnost dali svojima adutoma iz Formule E, ob Alonsu bo priložnost dobil še en dirkač Formule 2, Guanyu Zhou.

Estonski dirkač Jüri Vips bo testiral za Red Bull.

Pri Ferrariju bodo priložnost dali Robertu Shwartzmanu in Antoniu Fuocu, AlphaTauri pa bo nastopil z japonskim dvojcem Yuki Tsunoda – Marino Sato.

Young Driver Test 2020 – Abu Dabi

  • Mercedes: Stoffel Vandoorne, Nyck de Vries
  • Red Bull: Sebastien Buemi, Jüri Vips
  • McLaren: –
  • Racing Point: –
  • Renault: Fernando Alonso, Guanyu Zhou
  • Ferrari: Robert Shwartzman, Antonio Fuoco
  • AlphaTauri: Yuki Tsunoda, Marino Sato
  • Alfa Romeo: Robert Kubica, Callum Ilott
  • Haas: Mick Schumacher
  • Williams: Jack Aitken, Roy Nissany
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish