Yamahini motocikli “skonto” za Rossijevo moštvo VR46?

Avtor prispevka: , objavljeno 15. maja 2021 .

Italianski mediji poročajo, da naj bi bila Yamaha pripravljena moštvu Valentina Rossija, VR46, svoje motocikle prodati po posebej ugodni ceni.

Dnevnik Gazzetta poroča, da bi lahko prišlo do konca sodelovanja med moštvom Petronas SRT in Yamaho, saj naj bi se šef ekipe Razlan Razali bil nezadovoljen s potezo proizvajalca iz Iwate, ki je ekipi VR46 ponudilo dva tovarniška motocikla za skoraj pol manj, kot bi moralo zanje plačati moštvo Petronas SRT. Razali naj bi se zato pretekli dirkaški konec tedna sestal z Ducatijem in Aprilio, kjer je poizvedoval za možnost sodelovanja v prihodnjih sezonah.

Po poročanju omenjenega vira, bi na stezi lahko videli kar 8 Ducatijevih motociklov, za katere očitno vlada veliko zanimanje tudi s strani moštva Gresini, povečanju svoje flote pa naj bi šef Ducatija Carmelo Ezpeleta že prižgal zeleno luč.

Ducati naj bi v Mugellu uradno podaljšal sodelovanje z ekipo Pramac, kjer bosta tovarniška motocikla GP22 dobila Jorge Martin ter njegov moštveni kolega, ki bo verjetno ostal Johann Zarco, ki naj bi se za sedež sicer pozanimal pri Yamahi, saj se mu pogodba izteče ob koncu sezone, v njej pa ima Ducati možnost podaljšanja. Ducati naj bi ekipi VR46 za sezono 2022 ponudil en tovarniški motocikel za Luco Marinija, ter enega letošnjega GP21, katerega bi verjetno vozil Marco Bezzecchi, enako ponudbo pa ima na mizi tudi ekipa Gresini.

Rossi naj bi se po nekaterih ugibanjih za proizvajalca odločil že ta konec tedna, vendar Italijani trdijo, da bo odločitev očitno padla kasneje. “Pogajamo se z Yamaho in Ducatijem, pri obeh proizvajalcih pa so prednosti in slabosti, zato so možnosti nekje 50-50,” so pri Gazzetti citirali Rossija. “Mislim, da bo vse jasno po dirki v Mugellu,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish