Yamaha svari pred vojno za dirkače

Avtor prispevka: , objavljeno 9. januarja 2018 .

Šef moštva Yamaha, Lin Jarvis je posvaril pred vročim trgom dirkačev za sezono 2019. Vsem 12 dirkačem tovarniških ekip ob koncu letošnje sezone poteče pogodba z njihovimi trenutnimi delodajalci, zato bomo v letošnji sezoni priča napornim pogajanjem, saj si vsa tovarniška moštva prizadevajo zagotoviti usluge vrhunskih dirkačev. To bi med proizvajalci lahko zanetilo vojno, kdo bo za katerega dirkača pripravljen odšteti več.

Letos se bo moštvom Suzuki, Aprilija, Yamaha, Honda in Ducati pridružil še avstrijski KTM, po mnenju Jarvisa pa si mora prav vseh šest moštev prizadevati, da se tržnica dirkačev ne sprevrže v norišnico. “To je lahko težava za vseh šest moštev,” je dejal. “Do zdaj smo morda imeli tri vodilna moštva, ki so za piko na i proti končnemu uspehu, potrebovala enega izmed vrhunskih dirkačev, ki je iz danega paketa izvlekel maksimum.

Če so se za usluge dirkačev borili trije ponudniki, je bilo to drugače, kot zdaj, ko bo ponudnikov šest. Mislim, da je na vseh nas, da dogajanje na trgu dirkačev ostane smiselno, kar pa ne bo lahko, saj si vsi prizadevamo zagotoviti usluge najboljših dirkačev. Zagotovo bo na trgu dirkačev kmalu postalo vroče,” je še dodal Jarvis.

No, po besedah KTM-a, pa bodo vendarle prednost v svojem moštvu dali dirkačem, s katerimi že sodelujejo v razredih Moto2, Moto3 ter v Red Bullovem Rookie cupu, čeprav se po tiho špekulira o prihodu Marca Marqueza.

“Trenutno ne iščemo superzvednika za svoje moštvo,” je povedal športni šef KTM-a, Pit Beirer. “Delamo na svojem programu mladih dirkačev. Še posebej pomembno je, da damo priložnost mladim dirkačem, zdaj ko kar šest moštev išče voznike. Že vrsto let si prizadevamo vzgojiti nove dirkače, zato upamo, da je kakšen pripravljen tudi za nas.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish