Yamaha suspendirala Vinalesa, ki je želel pokvariti motor

Avtor prispevka: , objavljeno 12. avgusta 2021 .

Maverick Viñales ne bo smel dirkati na naslednji dirki, saj ga je Yamaha suspendirala zaradi ”nerazložljivega nepravilnega ravnanja z motociklom” med dirko za veliko nagrado Štajerske, ki je potekala prejšnjo nedeljo. 

Do te odločitve so prišli po pregledu telemetričnih in ostalih podatkov, ki so jih v ekipi natančno analizirali v preteklih dnevih. Yamaha je namreč ugotovila, da bi lahko početje 26-letnega Španca povzročilo resne posledice na motorju motocikla, kar bi predstavljalo tveganje za Viñalesa in ostale dirkače. 

Viñales že nekaj časa ni v najboljših odnosih z vodilnimi pri Yamahi, kar je postalo jasno ob naznanitvi o prekinitvi sodelovanja z japonskim proizvajalcem po letošnji sezoni. Očitno pa so se že tako skrhani odnosi še dodatno zaostrili, saj pri Yamahi s svojo uradno izjavo in potezo suspendiranja namigujejo, da naj bi Španec skušal sabotirati motocikel. 

Po neuradnih pričanjih naj bi Vinales nalašč vozil z visokimi vrtljaji, bil pa naj bi od 5 do 7 sekund na krog počasnejši od ostalih.

Zaenkrat še ni znano, ali bo Viñales smel nastopati na preostalih dirkah v sezoni 2021, odločitev glede Maverickove prihodnosti bodo pri Yamahi sprejeli po podrobnejši analizi podatkov in po pogovoru s svojim dirkačem.

Iz Yamahe so sporočili še, da Viñalesa na naslednji dirki za veliko nagrado Avstrije ne bodo nadomestili. 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish