Yamaha: Rossi ni več naša prihodnost

Avtor prispevka: , objavljeno 20. julija 2019 .

Valentino Rossi ima z Yamaho sklenjeno veljavno pogodbo do konca sezone 2020, toda minilo je že več kot dve leti od zadnje zmage, v zadnjem času pa se Italijan ubada s padcem forme. Devetkratni svetovni prvak je dejal, da če Yamaha ne bo odpravila težav, zaradi katerih ne more dirkati tako, kot bi želel, bo težko nadaljeval kariero. Italijana pa je letos zasenčil novinec na poltovarniški Yamahi, Fabio Quartararo, ki je že osvojil dva najboljša štartna položaja in dve uvrstitvi na stopničke.

Šef Yamahinega tovarniškega moštva, Lin Jarvis pravi, da Rossi ni več prihodnost ekipe, vendar pa kljub temu ni izključil možnosti, da z njim podpišejo novo pogodbo, ko se mu bo trenutna iztekla. “Do sezone 2010 nam je Valentino pripeljal štiri naslove – v 2004, 2005, 2008 ter 2009. Ko nas je zapustil in se preselil k Ducatiju, je to na nas močno vplivalo. Podobno, kot če bi Marc Marquez zdaj zapustil Hondo.

Vendar je zdaj v drugem življenjskem obdobju. V drugi fazi kariere. Z vsem dolžnim spoštovanjem, ni več del naše prihodnosti v MotoGP. Lahko da bo z nami ostal še leto, dve ali tri. Bomo videli, kako dolgo bo ostal konkurenčen. Toda zdaj z njim gojimo drugačen odnos, od njega smo odvisni drugače. To ne pomeni, da ni pomemben – zelo pomemben je. Njegova vloga bo drugačna, saj upam, da z nami ostane kot ambasador znamke in partner.

O koncu dirkaške kariere bomo sodločali. Nedvomno bo sam tisti, i bo prvi začutil, da ne more več biti tako konkurenčen, kot bi želel, ali pa da mu je pojenjala motivacija. Prvi znaki bodo prišli z njegove strani. Sam pa ne pričakujem nikakršnih konfliktov. Do istega zaključka bomo prišli v istem trenutku, kot on,” je še dodal Jarvis.