Yamaha pripravljena Lorenzu dati več časa

Avtor prispevka: , objavljeno 24. marca 2016 .

Moštvo Yamahe je pripravljeno aktualnemu svetovnemu prvaku Jorgeju Lorenzu dati več časa, da se odloči, ali bo še naprej dirkal zanje, ali ne.

Špancu ob koncu letošnje sezone poteče trenutna pogodba z Yamaho, na mizi ga sicer že čaka nova dveletna pogodba s strani trenutnega delodajalca, a govori se, da bi Lorenzo lahko prestopil tudi k Ducatiju in zato nove pogodbe še ni podpisal, za razliko od moštvenega kolega Valentina Rossija, ki je zvestobo japonski ekipi obljubil vsaj do konca sezone 2018.

Lorenzov menedžer Albert Valera je izdal, da je Yamahina ponudba na voljo le omejen čas, toda do izteka roka za podaljšanje naj bi imel še dovolj časa. “Ponudba Yamahe ima določen rok, tako kot vse na tem nivoju,” je povedal. “Toda imamo še veliko časa, dlje od dirke v Jerezu ali celo Le Mansu. Poleg tega pa je šef moštva, Liv Jarvis jasno povedal, da lahko z odločitvijo, če je to potrebno, počakamo še dlje.”

Valera je nekoliko pomiril govorice o Lorenzovem prestopu: “Morda na daleč izgleda, da bi bilo normalno, če bi že podaljšali pogodbo, a temu ni tako. Tudi Hondina in Ducatijeva dirkača še nimata niti ponudb aktualnih ekip, niti drugih moštev. Normalno je, da se prava pogajanja začnejo po petih ali šestih dirkah,” je pojasnil.

Foto: Yamaha