Yamaha predstavila svoje barve za MotoGP sezono 2021

Avtor prispevka: , objavljeno 15. februarja 2021 .

Yamaha je predstavila barve tovarniške ekipe MotoGP, za katero bosta letos dirkala Maverick Vinales in Fabio Quartararo. V garaži letos prvič po osmih letih ne bomo videli Valentina Rossija, ki je s Quartararojem zamenjal sedeže in se preselil v poltovarniško moštvo Petronas SRT.

Motocikel in moštvene barve so sila podobne lanskim, saj glavni sponzor moštva še naprej ostaja Monster Energy, si pa bodo v ekipi prizadevali, da po ponovnem odhodu Rossija obrnejo nov list, prav tako pa bo njihov glavni cilj, da popravijo vtis po lanski sezoni, ko je zaradi velikih nihanj v formi na koncu prvenstvo najvišje končal Franco Morbidelli na najbolj zastareli specifikaciji motocikla.

Vinales je prvenstvo lani končal na šestem mestu, zmagal pa je le na eni dirki. S prihodom hitrega Quartararoja pa si letos pri Yamahi obetajo boljšo bero točk in zmag. Francoz je lani sezono začel z močno formo in dvema zmagama, do konca leta pa jima je dodal še eno.

Oba dirkača sta bila precej kritična do lanskega motocikla, ki v drugi polovici sezone naj niti nebi bil več dovolj dober za zmage, Yamaha pa se je lani zapleta tudi v škandal, ko so zaradi uporabe ne homologiranih delov motorja na prvi dirki sezone ostali brez točk, pestila pa jih je tudi nezanesljivost pogonskih agregatov.

Letos se bo Vinalesu in Quartararoju kot testni in rezervni dirkač pridružil bivši dirkač LCR Honde, Cal Crutchlow, ki je prevzel vlogo Jorgeja Lorenza.

Yamaha pa je ob predstavitvi ekipe tudi potrdila, da je z Dorno podpisala novo pogodbo s katero se zavezuje, da bo v prvenstvu MotoGP ostala vsaj do konca sezone 2026, veseli dan v taboru japonskega moštva pa je okronal še Vinales, ki se je poročil.

Yamahino satelitsko moštvo Petronas SRT bo svoje barve in dirkaško zasedbo predstavilo 18. februarja.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish