Yamaha po treh dneh testiranj zaskrbljena

Avtor prispevka: , objavljeno 30. januarja 2018 .

Valentino Rossi je drugi testni dan v Sepangu končal na drugem mestu, za svojim moštvenim kolegom Maverickom Vinalesom, toda danes dirkača na tovarniški Yamahi nista uspela pokazati enake forme. Rossi je končal šest desetink sekunde za najhitrejšim, Jorgejem Lorenzom, kar je zadostovalo za osmo mesto.

Italijan je dejal, da je pričakoval izboljšanje časa, po vzpodbudnem prvem dnevu pa je dejal, da je trenutni položaj podoben lanskemu testiranju po koncu sezone v Valenciji, ko so moštvo begali popolnoma različni rezultati zaporednih dni testiranj.

“Danes je za nami malce težji dan, saj smo že zjutraj imeli težave z oprijemom,” je pojasnil devetkratni svetovni prvak. “Danes je bilo težje voziti na meji. Včeraj zvečer sem bil prepričan, da lahko izboljšam dosežen čas, toda danes to ni bilo mogoče. Še posebej veliko težav sem imel z novimi gumami, z rabljenimi pa sem bil dober.

Nekoliko smo zaskrbljeni, saj še vedno ne razumemo zakaj se nam je zgodilo isto, kot na testiranjih po zadnji dirki v Valenciji lani. V torek sva bila z Maverickom hitra. Imela sva dober občutek in dosegla tretji in četrti čas. Toda naslednji dan je isti motocikel z istimi gumami, pri enakih temperaturah bil tri do štiri desetinke sekunde počasnejši in ne vemo zakaj. Danes se je zgodilo podobno in to moramo rešiti.”

vinales je zadnji dan končal na osemnajstem mestu, 1.7 sekunde za Lorenzom. Španec je prav tako priznal, da doseženi rezultat ni bil pričakovan. “Včeraj nam je šlo precej bolje,” je povedal. “Imel sem boljši občutek. Danes se je vse skupaj malce spremenilo, še posebej sredi dneva. Od tretjega dne sem pričakoval več, toda pridno smo delali in odpeljali veliko krogov.”

Za Rossija pa je bil, kljub skrbem, zadnji dan dober. “Izboljšal sem občutek na motociklu, na katerem se počutim dobro, pa tudi hitrost je v primerjavi z lani veliko boljša. Lani sem imel tudi veliko več težav z obrabo zadnje gume. Tokrat pa na koncu nisem bil preveč zadaj. seveda položaj ni odličen, toda hitrost je bila solidna.”

Italijan je, sodeč po prvih treh dneh testiranj, napovedal, da bi letos lahko videli tesne obračune, kakršnim smo priča v razredu Moto3. “Malce bomo še preučili podatke, toda kaže, da je šest ali sedem, morda celo osem dirkačev podobno hitrih. Če bi bila jutri na sporedu dirka, bi lahko gledali nekaj takšnega, kot v razredu Moto3. To je zelo pomembno in je lahko tudi zabavno. Sem pa vesel, saj smo kljub vsemu v vodilni skupini, čeprav vemo, da nas čaka veliko dela, saj se moramo izboljšati,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish