Yamaha: Nismo mogli preizkusiti niti ene novosti

Avtor prispevka: , objavljeno 7. junija 2024 .

Karavana MotoGP je po dirki za VN Italije ostala v Mugellu, kjer je bil predviden testni dan, a je ta zaradi slabega vremena številnim ekipam pokvaril načrte. Še najbolj izgubljen dan obžalujejo pri Yamahi, kjer pravijo da niso mogli preizkusiti nobenega novega dela, so pa pogoje izkoristili za delo na elektroniki.

“Žal je bilo tako. Testiranja so vedno dobrodošla,” je povedal direktor ekipe, Massimo Meregalli. “Delali smo na nadzorni elektroniki, ki ni nikoli popolna, pa tudi glede oprijema sprednjega kolesa smo se lahko nekaj naučili. Načrt je bil popolnoma drugačen in na žalost nismo mogli preizkusiti niti ene novosti.”

Yamaha pa bo dodaten prosti čas zaradi odpovedane dirke v Kazahstanu izkoristila za zasebna dvodnevna testiranja v Valenciji, ki bodo potekala 11. in 12. junija. “K sreči smo pred desetimi dnevi rezervirali stezo v Valenciji, ker je bila dirka v Kazahstanu odpovedana, tako da upam, da bomo vse novosti, katere smo pripravili za Mugello, lahko preizkusili tam. Upam, da bo steza ostala suha.”

Meregalli je potrdil, da na testiranjih ne bo Cala Crutchlowa, ki še okreva po operaciji, na stezi pa bosta redna dirkača Fabio Quartararo in Alex Rins.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje