Yamaha ni zaskrbljena zaradi forme Rossija

Avtor prispevka: , objavljeno 4. marca 2019 .

Šef moštva Yamahe, Massimo Meregalli pravi, da ga slaba forma Valentina Rossija na testiranjih razreda MotoGP v Katarju ne skrbi in da je prepričan, da se bo Italijan ta konec tedna na VN Katarja boril v ospredju.

Devetkratni svetovni prvak je tridnevna testiranja na stezi Losail zaključil s skupnim petim časom in je bil pol sekunde počasnejši, kot moštveni kolega Maverick Vinales, ki je bil od Italijana hitrejši tudi v simulacijah dirke. Toda Meregalli pričakuje, da se bo Rossi na dirki boril za najvišja mesta z Vinalesom. “Ni bil hiter in ni imel dobrih časov krogov, toda ne skrbi me, saj iz preteklih izkušenj vemo, da je v nedeljo na dirki vedno spredaj.

V vsakem primeru pa so povratne informacije Mavericka enake, kot Valentinove, čeprav slednji ni bil zadovoljen s končno hitrostjo, kar je velika negativna točka našega motocikla. Pri Yamahi vedno poskušamo slediti navodilom dirkačev. Če Mavericku ustreza ta paket, Valentino pa bi raje nekaj drugega, se bomo pri Yamahi potrudili najti rešitve, da se bo Rossi na motorju počutil udobno. Valentinove informacije so bile vedno konstruktivne. Če bi dirkali danes, bi stavil, da bo v ospredju,” je dodal Meregalli.

Foto: Yamaha