Yamaha najverjetneje tudi v letu 2024 brez satelitskega moštva, več možnosti za sezono 2025

Avtor prispevka: , objavljeno 19. januarja 2023 .

Po besedah Lina Jarvisa so možnosti, da bi Yamaha že v prihodnji sezoni ponovno imela satelitsko moštvo majhne, saj morajo v moštvu iz Iwate premostiti nekatere ovire. Precej večje možnosti za kaj takega so v letu 2025.

Moštvo Yamahe je pred letošnjo sezono prvič v eri razreda MotoGP ostalo brez satelitskega moštva potem, ko se je moštvo RNF odločilo za sodelovanje z Aprilijo.

Med zimskim premorom se je veliko govorilo o možnosti predčasnega sodelovanja Yamahe z moštvom Valentina Rossija VR46 Racing Team. Toda italijansko moštvo je potrdilo, da bo spoštovalo pogodbo z Ducatijem, ki jih veže do konca leta 2024.

“Letošnje leto bomo brez satelitskega moštva. Menim, da to ni velika tragedija, saj nam bo to omogočilo, da se popolnoma osredotočimo na tovarniška motocikla.”

“Za nas je najpomembneje, da pripravimo motocikel, ki bo konkurenčen tako letos kot v prihodnjih sezonah. Seveda pa si v prihodnje želimo ponovno imeti satelitske ekipe. O tem ni nobenega dvoma.”

“Težko je razložiti ovire s katerimi se trenutno srečujemo. Če jih uspemo rešiti bi morda lahko imeli satelitsko moštvo že v letu 2024. V nasprotnem primeru sem povsem prepričan, da se bo to zgodilo v sezoni 2025.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj