Yamaha na vsaki dirki izgublja moč

Avtor prispevka: , objavljeno 7. julija 2017 .

Maverick Vinales pravi, da nastavitve elektronike na zadnjih dirkah begajo Yamahine inženirje, posledično pa ima njegov motocikel vsakič manj moči.

Španec je še minuli mesec po dirki v Mugellu vodil v točkovanju svetovnega prvenstva s 26 točkami prednosti, ki pa se je po desetem mestu v Barceloni in odstopu v Assnu povsem stopila. Po četrtem mestu v Nemčiji pa se je na poletni odmor podal s petimi točkami zaostanka za Marcom Marquezom.

Vinales se je čez elektroniko pritoževal že po kvalifikacijah, ki so potekale v dežju, nič bolje pa ni bilo po dirki, ki je sicer potekala na suhi stezi. “Na zadnjih dirkah, kejr smo imeli težave, smo prilagajali elektroniko in izgubili veliko moči,” je pojasnil. “Na vsaki dirki ima naš motor manj moči in kot kaže moramo moč pridobiti nazaj iz elektronike. Na nekaterih dirkah smo povsem zbegani in med dirkami pogosto spreminjamo nastavitve. Mislim da tudi v nedeljo nismo imelo na voljo vse moči, kakor ne v soboto v dežju. Nekako moramo povrniti formo z začetka sezone.”

Poleg elektronike pa Špancu preglavice povzroča tudi nov okvir motocikla. Tega je uporabil na zadnjih dveh dirkah, čeprav ne ustreza toliko njegovemu slogu vožnje, kot okvir s katerim je začel sezono. Toda za vrnitev na stari okvir bi potreboval soglasje moštva. “Gre za skupno odločitev, ne le mojo,” je pojasnil in dodal: “Ekipa smo in moramo ubrati isto smer. Za zdaj imam dober občutek, toda imel sem še boljšega s starim okvirjem.”

Foto: Yamaha