Yamaha Marquezovo taktiko označila za nešportno

Avtor prispevka: , objavljeno 29. maja 2021 .

Bi moralo vodstvo dirke sankcionirati kvalifikacijsko taktiko Marca Maruqeza? Tako meni Yamahin šef Massimo Meregalli.

Šef Yamahe Massimo Meregalli je taktiko Marca Marqueza, ki je v prvem delu kvalifikacij za VN Italije zasledoval Mavericka Vinalesa, označil za nešportno, Italijan pa upa, da bo vodstvo dirke ukrepalo in Španca kaznovalo.

Medtem ko je Fabio Quartararo osvojil najboljši štartni položaj, je njegov moštveni kolega Vinales izpadel v prvem delu, od koder sta ga izločila prav Marquez in Aleix Espargaro. Meregalli je bil zaradi uspeha Francoza vesel, a je po kvalifikacijah dejal: “Na drugi strani garaže pa žal…kot kaže je Marcu Marquezu bolje, saj se že obnaša tako, kot po navadi. Tokrat je storil nekaj, česar zares ne bi smel. Ne bom povedal do konca. Upam le, da vodstvo dirke ukrepa, saj je takšno obnašanje nešportno.”

Že na prostih treningih so številni dirkači poleg Marqueza čakali na zavetrje hitrejših, kar je Jack Miller označil za neumno. “Mislim, da je na stezi čakalo vsaj osem dirkačev, obe tovarniški Hondi (Marquez in Pol Espargaro), Petronas Yamaha z dirkačem, ki ima devet naslovov (Valentino Rossi) in njegov brat (Luca Marini). Vsi so čakali na zavetrje, kar je malce neumno. Če ne moreš odpeljati tako hitrega kroga, potem ga ne odpelji.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish