Yamaha Lorenzu ne dovoli testirati z Ducatijem

Avtor prispevka: , objavljeno 10. oktobra 2016 .

Športni šef Ducatija, Davide Tardozzi je razkril, da moštvo Yamahe Jorgeju Lorenzu ne dovoli testirati za italijansko moštvo na testiranjih, ki bodo v Jerezu konec novembra. Španec bo motocikel, s katerim bo dirkal prihodnjo sezono sicer prvič preizkusil na dvodnevnem testiranji, ki sledi zadnji dirki sezone v Valenciji, zatem pa bo moral na naslednje testiranje Ducatija počakati do 30. januarja, ko se začnejo prva testiranja pred sezono 2017.

Ducati je za 23. in 24. november najel dirkališče v Jerezu, kjer želijo opraviti testiranja, za pomoč pa so prosili Lorenza, ki pa ima veljavno pogodbo z Yamaho do zadnjega decembra, a se s tem japonsko moštvo ne strinja.

“Poskusili smo vse, da bi se nam Jorge lahko pridružil, toda naleteli smo na zid, ” je pojasnil Tardozzi, ki je izpostavil dejstvo, da so sami Andrei Iannoneju, ki se prihodnje leto seli k Suzukiju, dovoliti testirati za novega delodajalca.

“Niti pomislili nismo, da Iannoneju ne bi dovolili testirati. Menimo, da je to v športnem duhu nekaj običajnega.”

Tudi Lorenzova zamenjava, Maverick Vinales, bo 23. in 24. novembra v Sepangu že lahko testiral Yamahin motocikel za prihodnjo sezono.

Foto: Yamaha