Yamaha: Lorenzo se mora odločiti

Avtor prispevka: , objavljeno 19. marca 2016 .

Šef moštva Yamaha, Lin Jarvis je svojemu dirkaču, aktualnemu svetovnemu prvaku Jorgeju Lorenzu dejal, da se mora odločiti, če želi še naprej dirkati za trenutno moštvo ali ne.

Lorenzov menedžer Albert Valera je izdal, da je Yamaha Špancu ponudila svojo zadnjo ponudbo, a se o njegovi prihodnosti še niso odločili. Lorenza naj bi snubil Ducati, po podaljšanju pogodbe z Valentinom Rossijem pa se vse glasneje govori, da je odločitev o prestopu neuradno verjetno že padla.

Jarvis je povedal, da je Yamaha obema dirkačema ponudila podaljšanje pogodbe, kar je Rossi takoj izkoristil, zdaj pa čakajo še na odločitev Lorenza. “Jorge je pred začetkom sezone dejal, da želi ostati v našem moštvu, in s tem v mislih smo tudi poslali ponudbe našima dirkačema,” je povedal Jarvis. “Valentino se je odločil, da pogodbo podaljša, Jorge pa za zdaj še ne.”

Jarvis je povedal, da Lorenzo nima več prostora za pogajanja: “Ponudili smo mu najboljšo ponudbo, kar jih je kdaj dobil od Yamahe. Zdaj pa se mora sam odločiti, ali želi nadaljevati z nami, ali ne. Jasno si želimo, da ostane z nami, toda če se bo odločil, da nas zapusti, bomo to morali sprejeti.”

Na vprašanje, kam bi Lorenzo lahko prestopil je Jarvis povedal: “Verjetno k Ducatiju, saj ima Honda že enega vrhunskega dirkača Marca Marqueza. Ducati ima dva dobra dirkača, a si želijo enega izmed štirih najhitrejših v karavani.”

Lorenzov menedžer pa je medtem pojasnil, da Lorenzo od Ducatija še ni prejel uradne ponudbe, a je namignil, da bi se to lahko zgodilo v naslednjih dneh.

Foto: Yamaha

najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo