Yamaha je prevelika za Vinalesa

Avtor prispevka: , objavljeno 13. januarja 2019 .

Maverick Vinales je Yamaho zaprosil, da mu izdelajo manjši motocikel, saj je trenutna M1, ki je bila oblikovana po željah moštvenega kolega Valentina Rossija, zanj prevelika. Rossi je visok 180 centimetrov in je med višjimi dirkači v razredu MotoGP, Vinales pa je kar 15 centimetrov nižji.

“Že od začetka Yamaho prosim, da mi izdelajo manjši motocikel, saj so bili vsi, ki sem jih vozil do zdaj, zame preveliki,” je pojasnil Vinales, ki ima z Yamaho sklenjeno veljavno pogodbo do konca sezone 2020. “Suzuki mi je popolnoma ustrezal, M1 pa je zame prevelika. Težko je spremeniti motocikel, toda kar se tiče pogonskega agregata in nekaj podrobnosti na aerodinamiki, je lahko razlika zelo velika.”

Vinales bo letošnjo sezono začel z novo štartno številko, saj je prejšnjo 25 zamenjal z 12, v svoji ekipi pa ima tudi novega šefa mehanikov, Estebana Garcio, ki je zamenjal Ramona Forcado, s katerim sta se razšla v ne najboljših odnosih. “Ko se je izvedelo, da Forcada ne bo več delal z mano, se stvari niso odvijale najboljše. Vsi so bili prepričani, da je bila to moja odločitev, vendar sam nimam moči za takšne odločitve. Tako se je odločila Yamaha, vse napetosti med nama pa so bile popolnoma nepotrebne. Težko je najti nekoga boljšega od njega, toda izgledalo je, kot da sem odgovoren za njegov odhod, kar pa ne drži.”

Španec je v lanski sezoni najbolj obžaloval to, da ni bil dovolj vztrajen s svojimi zahtevami glede razvoja motorja, kar ga je po njegovih besedah drago stalo. “Na začetku sezone 2018 bi moral biti bolj prepričljiv s tehničnimi odločitvami, kot naprimer s tisto, da bi preizkusil pogonski agregat iz sezone 2016. Nisem bil dovolj trmast in to drago plačal.

 

 

VSI KOLEDARJI 2019 ZDAJ 10% CENEJE!!

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish