Yamaha je prepričana, da je odpravila težave z zanesljivostjo motorja

Avtor prispevka: , objavljeno 4. januarja 2021 .

Yamaha je prepričana v zanesljivost motorjev za sezono 2021, saj material, ki ga je uporabljala v sezoni 2020 ni bil dovolj vzdržljiv in so imeli dirkači Yamahe ne malo težav. Pravilo, da ekipe ne smejo spreminjati svojih motorjev iz sezone 2020 v sezono 2021 močno otežuje Yamahi delo.

Največ težav so imeli dirkači Maverick Vinales, Valentino Rossi in Fabio Quartararo, ki so uporabljali motor narejen za sezono 2020. Največ težav so imeli sredi sezone, kjer so tudi začeli izgubljati primat v MotoGP, ki so si ga pridobili v začetku sezone. Zaradi popravkov skozi sezono je bila Yamaha kaznovana tudi z odvzemom točk. Kazen pa ni doletela tudi dirkačev, kar je dvignilo veliko prahu med ostalimi dirkači. Dobavitelj trenutnih delov ni zagotovil dovolj velike kakovosti materiala, zato so hoteli to zamenjati in s tem so kršili pravilnik.

Vinales je porabil vseh svojih pet motorjev, zato je moral tudi na eni dirki štartati iz boksa. Vsi ostali dirkači pa so sezono končali z petimi motorji in prav tudi vidi Lin Jarvis pozitivno točko pri pripravi motorja za sezono 2021. “Za sezono 2021 smo povsem prepričani v svoje motorje zaradi zanesljivosti, ki smo jo videli pri uporabi pravih ventilov v tej sezoni. Vedno nam manjka konjskih moči, zato bi lahko naredili še nekaj več. Ampak to bomo morali počakati na sezono 2022, ko bomo lahko razvijali motor. V resnici ne pričakujem večjih sprememb v letošnji sezoni. Zato bomo poskušali kratkoročno izboljšati nekatere slabosti motorja v sezoni 2020 in dolgoročno gledati na razvoj motorja, ko bo to dovoljeno,” pravi Lin Javris.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj