WSBK: Rea po odstopu Bautiste v Misanu le še 16 točk za Špancem

WSBK: Jonathan Rea (Kawasaki) zmagal v Misanu
Avtor prispevka: , objavljeno 23. junija 2019 .

Jonathan Rea se je z zmago na finalni dirki v Misanu, kjer je vodilni v prvenstvu, Alvaro Bautista odstopil, na velika vrata vrnil v boj za letošnji naslov svetovnega prvaka. Rea, aktualni prvak razreda Superbike, je slavil 75. zmago.

Rea je pred drugo dirko za Bautisto zaostajal za 39 točk, Španec na Ducatiju pa je dirko začel z najboljšega štartnega položaja. Toda njegovo vodstvo ni trajalo dolgo, saj je na začetku drugega kroga padel in že drugič v zadnjih štirih dirkah padel.

Vodstvo na dirki je prevzel Leon Haslam, kateremu so tesno sledili moštveni kolega Jonathan Rea, Toprak Razgatlioglu, Marco Melandri ter Alex Lowes. Razpoloženi Razgatlioglu je napadel in prehitel Reo, nato pa še vodilnega Haslama.

Med Reo in Razgatlioglujem se je vnel krčevit dvoboj za vodstvo vse do konca dirke. Rea je taktično pritiskal na Turka, vse dokler v 18. krogu ni napadel in prevzel vodstva. Toda Razgatlioglu je udaril nazaj v zadnjem krogu. V osmem ovinku je poizkušal prelisičiti Reo, a je zaviral prepozno in Rei prepustil vodstvo, katerega pa Britanec nato ni izpustil iz rok vse do cilja, kjer je zmago slavil z 0.3 sekunde prednosti.

Haslam je uspel osvojiti zadnjo stopničko na odru za zmagovalce, kjer so tako vsa tri mesta zadeli dirkači Kawsakija.

Bautista je po padcu sicer nadaljeval dirko, a je v cilj pripeljal šele na štirinajstem mestu, za katerega je osvojil skromni dve točki.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj