WSBK Laguna Seca: Rea zmagal, Bautista znova padel

jonathan rea kawasaki wins laguna seca
Avtor prispevka: , objavljeno 14. julija 2019 .

Jonathan Rea je z zmago na prvi dirki v Laguni Seca vodstvo v točkovanju prvenstva povečal na 49 točk, potem ko je Alvaro Bautista znova padel. Dirkač Ducatija je pred dirko v Jerezu v prvenstvu vodil z 61 točkami prednosti, toda po štirih padcih na prav toliko glavnih dirkah in petih zaporednih zmagah Ree se je stanje v prvenstvu drastično obrnilo.

Rea je bil najhitrejši že na kvalifikacijah, povedel pa je tudi v prvi ovinek prve dirke. Bautisto je za drugo mesto kmalu prehitel moštveni kolega Chaz Davies, ki je nato nekaj krogov pritiskal na vodilnega Reo in v petem krogu poizkusil prevzeti vodstvo. To mu je za las uspelo, a je storil napako in Rea se je odpeljal mimo. Bautista je dogajanje spremljal s tretjega mesta, ko mu je v petem ovinku zdrsnila prednja guma. Španec je sicer pobral poškodovanega Ducatija in se vrnil v dirko, toda dirko je končal s krogom zaostanka na sedemnajstem mestu.

V enajstem krogu je Rea pospešil in začel nabirati prednost pred Daviesom, ki se je znašel v težavah z gumo, sicer izdelano za kratke šprinterske Superpole dirke. Aktualni svetovni prvak Rea je v cilj pripeljal s skoraj šestimi sekundami prednosti in se veselil že osme letošnje zmage. Davies je bil drugi, tretji pa je bil znova Toprak Razgatlioglu.