WSBK: Bautista na Tajskem še do drugega hat-tricka zmag!

Avtor prispevka: , objavljeno 17. marca 2019 .

Alvaro Bautista je zmagovalni niz v prvenstvu WSBK nadaljeval tudi na zadnji dirki dirkaškega konca tedna na stezi Buriram in je tako zabeležil že drugi hat-trick zmag. Bautista je dirko, po zmagi na kvalifikacijah, začel z najboljšega štartnega mesta in si kmalu nabral lepo prednost pred Jonathanom Reo. Tempo, ki ga je narekoval, je bil premočan za tekmece in 20 krogov dolgo dirko je končal z več kot desetimi sekundami prednosti.

Rea se ni mogel kosati z dirkačem Ducatija, se je pa moral osredotočiti na Yamahinega dirkača Alexa Lowesa, katerega je naposled vendarle premagal in šestič letos slavil drugo mesto, Lowes pa je bil na koncu tretji. Njegov moštveni kolega Michael van der Mark je bil po troboju z Leonom Haslamom in Marcom Melandrijem na koncu četrti.

Sandro Cortese je dirko končal na sedmem mestu, zadnja tri mesta v najhitrejši deseterici pa so pripadla Michaelu Rinaldiju, Topraku Razgatlioglu ter Jordiju Torresu. Chaz Davies se je boril za četrto mesto, toda po agresivnem prehitevanju Melandrija je zapeljal z idealne linije in moral kasneje dirko predčasno končati z okvaro motocikla. Tudi Tomu Sykesu se je kmalu po začetku dirke pokvaril motor, Eugene Laverty pa se dirke ni mogel udeležiti, saj mehanikom ni uspelo popraviti njegovega motocikla, katerega je močno poškodoval pri padcu v soboto.

 

 

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish