WRC: Sebastien OGIER še SEDMIČ osvojil naslov SVETOVNEGA PRVAKA

Avtor prispevka: , objavljeno 7. decembra 2020 .

Francoz ima tako skupno že sedem naslovov svetovnega prvaka v prvenstvu WRC. Prvih šest naslovov je osvojil med letoma 2013 in 2018. Štiri od tega je osvojil s Volkswagnom, dva s Fordom.

Boj za letošnji naslov prvaka je bil odločen že v soboto. Takrat je Ogierjev moštveni sotekmovalec Valižan Elfyn Evans, do zadnjega relija vodilni na SP-ju, naredil napako in v snežnem metežu zdrsnil s ceste, s čimer je imel Ogier prosto pot do naslova.

Praktično je moral samo pripeljati do cilja, saj je imel edini preostali tekmec Estonec Ott Tänak (Hyundai), lanski prvak, zgolj teoretične možnosti, uspešen bi bil le, če bi zmagal na reliju, dobil zadnji “power stage“, obenem pa bi moral Ogier ostati brez točk.

Že v petek pa je po napaki in tehničnih težavah iz boja za naslov izpadel tudi Belgijec Thierry Neuville (Hyundai), ki je bil pred relijem v Monzi tretji v točkovanju prvenstva. Na koncu je Ogier naslov potrdil še z zmago na dirki, že 49. posamičnim uspehom na najvišji ravni v karieri. Drugi v Monzi je bil Ott Tänak (+ 13,9), tretji pa Španec Dani Sordo (Hyundai; + 15,3).

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj