WRC načrtuje korenite spremembe

Avtor prispevka: , objavljeno 11. novembra 2014 .

Svetovno prvenstvo v reliju WRC naj bi v sezoni 2017 dobilo nova varnostna pravila. Nekatere namreč skrbi, da se varnost vse od smrti Michaela Parka pred devetimi leti ni dovolj povečala. Park je kot sovoznik Markka Martina umrl, ko sta leta 2005 s Peugeotom 307 WRC na reliju v Veliki Britaniji trčila v drevo.

V načrtu je, da se za sezono 2017 uvede monokokna varnostna celica v kabini dirkalnika, s čimer naj bi bili dirkalniki odpornejši na bočne udarce.

“Proizvajalci so v vrata sicer namestili peno, ki blaži udarce, FIA pa je predpisala nove standarde pri sedežih, toda to so le majhni koraki,” je dejal tehnični šef Volkswagna Francois-Xavier Demaison.

“Prav lahko bi se temu bolj posvetili. Ko vidiš kako so napredovali v drugih dirkaških panogah, ti postane jasno, da nismo na enakem nivoju. Na nekaterih področjih tvegamo več,” je povedal.

Poleg nove varnostne celice v dirkalnikih bo do sprememb prišlo tudi v zvezi z varnostnimi pasovi oziroma do tega, kako le ti opravljajo svoje delo skupaj s sedežem.

“V drugih serijah je varnostni pas pričvrščen na sedež in to moramo uvesti tudi pri nas,” je pojasnil Jarmo Lehtinen, sovoznik Mikka Hirvonena. “Težava je, da če pride do nenadne zaustavitve oziroma udarca, se sedež odlomi in premika po dirkalniku, dirkača in sovoznika pa na mestu drži varnostni pas, ki se ne premika. To povzroči hude poškodbe in to je potrebno spremeniti.”

Demaison je dodal, da “je pri trku potrebno razpršiti energijo in z monokokno varnostno celico se zgodi prav to – silo udarca vsrka celica in ne dirkačevo telo.”

Pri reliju največ skrbi povzročajo prav bočni udarci, zato so ekipe poskušale dirkača in sovoznika namestiti čimbolj na sredo kabine, s čimer ne bi bili več tako izpostavljeni. Idealna rešitev bi bila, če bi sovoznik sedel za voznikom, toda pri manjših avtomobilih je to nekoliko težje, zato so nekateri predlagali ponovno uvedbo večjih, prostornejših vozil. Tudi to opcijo pa že preučuje mednarodna avtomobilistična zveza FIA. “Seveda, saj nam je varnost najpomembnejša,” je dejala Fiina posrednica za WRC, Michele Mouton.