Wolffova testna dirkačica pri Williamsu

Avtor prispevka: , objavljeno 28. novembra 2014 .

Susie Wolff je bila imenovana kot uradna testna voznica pri Williamsu v sezoni 2015. Mesto je prevzela od Felipeja Nasra, ki se je preselil k Sauberju, in tako napredovala iz vloge razvojne dirkačice.

Sodelovala bo na dveh prostih treningih in obširnih testiranjih v simulatorju, s čimer bo pomagala pri nadaljnjem razvoju dirkalnika. Vloga pa ji daje možnost, da bo uporabljena kot prva izbira, če Valtteri Bottas ali Felipe Massa ne bosta mogla nastopiti na dirkaškem vikendu.

Wolffova je že letos postala prva ženska, ki je nastopila na prostem treningu. Videvali smo jo dva petka dopoldne, v Veliki Britaniji ter Nemčiji.

“To je naslednji korak v pravo smer. Vesela sem, da so v moštvu prepoznali moj napredek, trdo delo, saj je to način, ki šteje. Williams je v razburljivi fazi in v prihodnjo sezono odhajamo z velikim zagonom. Ponosna sem, da sem del moštva,” je povedala Škotinja o svoji novi vlogi.

Claire Williams, namestnica šefa ekipe, je z Wolffovo zadovoljna in meni, da si vlogo zasluži, saj jih s svojim tehničnim znanjem in koristnimi povratnimi informacijami vedno znova navduši. Poleg tega po njenem mnenju obvlada avto tako na stezi kot v simulatorju. Williamsova dodaja: “Za leto 2015 imamo močno in stabilno dirkaško zasedbo in to bo ključ do uspeh, kar se je pokazalo že letos.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish