Wolff: Vojna okrog motorjev bo škodila Formuli 1

Avtor prispevka: , objavljeno 11. novembra 2014 .

Šef Mercedesa, Toto Wolff je dejal, da bodo druge ekipe škodile Formuli ena, če bodo zanetile napovedano vojno okrog motorjev.

Ob prehodu na šestvaljne motorje je Mercedesu uspel veliki met, saj so izdelali daleč najboljši motor v karavani. Ferrari in Renault si prizadevata, da bi v pravilih, ki omejujejo razvoj motorjev, za prihodnjo sezono naredili izjemo, s katero bi jim omogočili nadoknaditi zaostanek, toda Mercedes temu nasprotuje. Zato so ekipe, ki uporabljajo Renaultove in Ferrarijeve motorje napovedale glasovanje o popolni ukinitvi prepovedi razvoja za sezono 2016.

Wolff meni, da bi takšna poteza bila za formulo ena katastrofalna.

“Pravila se lahko spremenijo z glasovanjem večine, toda menim, da grožnje z vsesplošno vojno okrog motorjev, ni prava pot. Ekipe grozijo, da če se ne strinjamo z željami Ferrarij in Renaulta, bodo vse obrnile na glavo in povsem odpravile omejitve razvoja motorjev. Takšno razmišljanje je preveč omejeno, preveč osredotočeno zgolj na lastno moštvo.

FIA ima pri tem nekaj besede, odločitve pa bo sprejemala Komisija formule ena, bodisi s soglasno odločitvijo za prihodnjo sezono, ali pa z večinskim glasovanjem za leta vnaprej.

Svoje stališče bomo jasno in glasno branili, potem pa bomo videli, kako se bodo stvari razvile,” je povedal Wolff, ki je ponovil, da Mercedes ostalim ne dovoli začasne odmrznitve razvoja, saj se bojijo, da bi se stroški pred prihodnjo sezono močno povečali.

“Ne moremo sprejeti neke odločitve, ki bo povečala stroške. Te moramo obdržati pod nadzorom. To dolgujemo ekipam, ki so propadlle. O tem se bomo pogovarjali, ko se vrnemo v Evropo,” je še dodal.

Foto: Mercedes

50 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje