Wolff verjame v Rosberga

Avtor prispevka: , objavljeno 22. aprila 2015 .

Toto Wolff, šef moštva Mercedes, pravi, da bo agresivnost, ki jo je pokazal Nico Rosberg na Veliki nagradi Bahrajna, služila kot preporod kljub razočaranju po zaključku njegove dirke.

Rosberg je pod pritiskom, ki je sledil nizu porazov proti moštvenemu kolegu in tekmecu za naslov prvaka Lewisu Hamiltonu, pokazal dobro predstavo v Sakhirju. Na štartu je sicer izgubil tretje mesto proti Kimiju Raikkonenu, a je mesto pridobil nazaj ter kasneje prehitel še drugega Ferrarija Sebastiana Vettla za drugo mesto. Rosberg je bil dvakrat prehiten s strani Vettla med postanki v boksih, a po vrnitvi na stezo se je hitro vrnil pred njega s prehitevanjem na stezi. Končno drugo mesto je izgubil v predzadnjem krogu, ko se je srečal z napako v zavornem sistemu, ki je Raikkonenu omogočila prehitevanje.

“Kdorkoli je dvomil v Rosberga, ga je tokrat videl v ostrem, prehitevalnem boju. Škoda, da je na koncu odločala okvara zavor,” je Nemca pohvalil Wolff, ki je prepričan, da je kljub sedemindvajsetim točkam zaostanka za Hamiltonom, še zelo blizu v boju za naslov glede na to, da je do konca še petnajst dirk. “Moral bi se uvrstiti na najboljši štartni položaj in od tam nadzorovati dirko, kot to naredi Hamilton. Kljub vsemu pa je naš cilj, da od vsake dirke odnesemo maksimalno število točk.”

Foto: Mercedes

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo