Wolff: To ni sprejemljivo!

Avtor prispevka: , objavljeno 27. marca 2022 .

Šef moštva Mercedes, Toto Wolff je bil zelo razočaran nad rezultatom njegovega moštva na kvalifikacijah za VN Savdske Arabije. Predvsem boleč udarec je prejel, ko je njegov zvezdnik Lewis Hamilton prvič po letu 2019 iz prvega dela kvalifikacij izpadel preprosto zaradi prepočasnega kroga.

“To je druga dirka sezone in še ena potrditev, da nismo tam, kjer želimo biti,” je dejal Wolff. Toda kakšne težave pestjo Mercedesovo ekipo? “Na splošno gledano ni le ena sama težava. Kar nekaj delov dirkalnika ne deluje, oziroma jih ne razumemo, ali pa ne dajejo pričakovanih rezultatov. Poglejte rezultate Lewisa in Georga, pa med njima ni velikih razlik v nastavitvah. Vendar so očitno dovolj velike, da eden izmed dirkačev izpade v Q1, drugi pa mirno napreduje v Q3.”

https://twitter.com/F1/status/1507834779236016133

Hamilton bi dirko, po kazni Daniela Ricciarda in odpovedi nastopa Micka Schumacherja, začel s štirinajstega mesta, vendar se bo Britanec verjetno odločil za spremembo nastavitev in štart iz boksov. “To bo verjetno najtežja dirka,” je napovedal. “Morda jo bom začel iz boksov, tako da bom lahko zamenjal dirkalnik in se prepričal, da se obnaša tako, kot se je na kvalifikacijah. Zagotovo je nekaj narobe, vendar ne vem kaj. Preprosto nisem imel oprijema na zadnjih kolesih. Ne vem, kaj je George nastavil drugače, vendar je bil moj dirkalnik na tretjem treningu dober, zatem pa smo naredili še nekaj popravkov in ostali brez oprijema na zadku.”

Vseeno pa Hamilton verjame, da lahko na dirki doseže točke. “Seveda. Zgodi se lahko marsikaj.”

Russell dirko začenja s šestega mesta, potem ko je za las zgrešil uvrstitev med najhitrejših pet. “Osebno bi bil vesel petega mesta, za katerim sem zaostal za pol desetinke sekunde,” je povedal. “Toda kot ekipa nismo tu, da bi se borili za peto ali šesto mesto. Zanami je še en težak dan. Dirkalnik je zelo nepredvidljiv in težko ga je dobro nastaviti. Z Lewisom sva ubrala malce drugačne nastavitve in očitno se nama ni izšlo. Težko je, saj ves trud vlagamo v rešitev delfinjenja, zaradi tega pa se ne moremo posvetiti drugim stvarem. Edina rešitev za zdaj je, da dirkalnik dvignemo višje od tal, s čimer pa izgubimo podtlak. Toda vemo, da lahko pridobimo veliko, če nam uspe dirkalnik približati nazaj k tlom, toda to za zdaj ni mogoče.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj