Wolff se je v sporočilu skliceval na neobstoječe pravilo

Avtor prispevka: , objavljeno 28. julija 2021 .

Toto Wolff je le nekaj trenutkov po trku med Lewisom Hamiltonom in Maxom Verstappnom imel pripravljen diagram, ki naj bi pojasnjeval pravila o tem, kdo nosi krivdo. Šef ekipe Mercedes je izdelano risbo, kot smo slišali med prenosom dirke, z elektronskim sporočilom poslal komisarjem zveze FIA, ki so že preučevali incident.

Ker dirkektor dirke sporočila ni želel pregledati, se je Wolff osebno napotil v pisarno komisarjev in pokazal diagram, po katerem bi za trk bil kriv Verstappen, saj naj bi pravila trdila, da ima dirkač, ki po notranji strani prehiteva, prednost v ovinek, če se s svojim dirkalnikom zapelje vsaj do polovice drugega.

Kolegi pri Motorsport-Total so preučili poslano sporočilo in ugotovili, da pravila, na katerega se sklicujejo pri Mercedesu, ni v nobenem uradnem dokumentu zveze FIA, kakor trdijo v nemški ekipi.

Wolff naj bi sicer imel diagram pripravljen že nekaj let, vse od napetih dvobojev med Hamiltonom in moštvenim kolegom Nicom Rosbergom, ko so pri Mercedesu na ta način želeli postaviti smernice, kako naj njihova dirkača dirkata med sabo.