Wolff: Rosberg je vozil z napačnimi nastavitvami motorja

Avtor prispevka: , objavljeno 15. maja 2016 .

Šef moštva Mercedes, Toto Wolff je dejal, da je šlo pri trčenju med Nicom Rosbergom in Lewisom Hamiltonom za dirkaško nesrečo, katero pa je sprožil Rosberg s tem ko je izbral napačno nastavitev delovanja motorja. Nemec je v prvem ovinku obvozil Hamiltona po zunanji strani, Britanec pa je bil nato hitrejši v tretjem ovinku, v katerem je pripravil napad, ki je sledil v prihajajočem zavoju številka štiri. Rosberg je napad branil, Hamilton pa ni popustil in posledično zapeljal na travo, kjer ga je zavrtelo, pri tem pa je trčil še z Rosbergom, s čimer je oba dirkača izločil iz dirke.

“Nico je vozil z napačnimi nastavitvami,” je pojasnil Wolff, ki je posredno krivdo naprtil Rosbergu. “Imel je manj moči od Lewisa, zato je prišlo do razlike v hitrosti, toda reagirati sta morala v delčku sekunde, posledično pa je prišlo do tega, da je Lewis trčil v Nica. Nastavitev bi morala biti spremenjena na štartu, a ni bila. Nico je s čistim manevrom zaprl notranjo linijo, Lewis pa se je odločil nadaljevati s prehitevanjem po tej strani in je zapeljal na travo. Šlo je za dirkaško nesrečo, katero je sprožilo več dejavnikov in okoliščin.”

Rosberg in Hamilton sta nazadnje trčila leta 2014 v Belgiji, Wolff pa je prepričan, da je bilo novo trčenje med moštvenima kolegoma ob politiki “prostih rok” pri dirkanju, le vprašanje časa. “Po Spaju 2014 smo jima pustili proste roke, da dirkata med sabo in novo trčenje je bilo neizbežno. Danes je nekaj naključij vodilo v težak poraz moštva. Menim, da bi naša dirkača trčenje lahko preprečila,” je še dodal Wolff.

5
Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
0 Komentarji avtorjev
  Naroči se  
najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo