Wolff: Rosberg je vozil z napačnimi nastavitvami motorja

Avtor prispevka: , objavljeno 15. maja 2016 .

Šef moštva Mercedes, Toto Wolff je dejal, da je šlo pri trčenju med Nicom Rosbergom in Lewisom Hamiltonom za dirkaško nesrečo, katero pa je sprožil Rosberg s tem ko je izbral napačno nastavitev delovanja motorja. Nemec je v prvem ovinku obvozil Hamiltona po zunanji strani, Britanec pa je bil nato hitrejši v tretjem ovinku, v katerem je pripravil napad, ki je sledil v prihajajočem zavoju številka štiri. Rosberg je napad branil, Hamilton pa ni popustil in posledično zapeljal na travo, kjer ga je zavrtelo, pri tem pa je trčil še z Rosbergom, s čimer je oba dirkača izločil iz dirke.

“Nico je vozil z napačnimi nastavitvami,” je pojasnil Wolff, ki je posredno krivdo naprtil Rosbergu. “Imel je manj moči od Lewisa, zato je prišlo do razlike v hitrosti, toda reagirati sta morala v delčku sekunde, posledično pa je prišlo do tega, da je Lewis trčil v Nica. Nastavitev bi morala biti spremenjena na štartu, a ni bila. Nico je s čistim manevrom zaprl notranjo linijo, Lewis pa se je odločil nadaljevati s prehitevanjem po tej strani in je zapeljal na travo. Šlo je za dirkaško nesrečo, katero je sprožilo več dejavnikov in okoliščin.”

Rosberg in Hamilton sta nazadnje trčila leta 2014 v Belgiji, Wolff pa je prepričan, da je bilo novo trčenje med moštvenima kolegoma ob politiki “prostih rok” pri dirkanju, le vprašanje časa. “Po Spaju 2014 smo jima pustili proste roke, da dirkata med sabo in novo trčenje je bilo neizbežno. Danes je nekaj naključij vodilo v težak poraz moštva. Menim, da bi naša dirkača trčenje lahko preprečila,” je še dodal Wolff.

5 Comments

  • Tina Jurgovic

    Hm… glede na to, da je bilo lani in predlani tudi veliko štartov, kjer je Hamilton prehitel Rosberga takoj po štartu, me zdaj zanima, koliko krat je Nico dirke začenjal s temi napačnimi nastavitvami pa mu ni tega noben povedal. Krivda pa je po mojem mnenju čisto Hamiltonova

  • Rok Bačar

    Zalostno je videti kako majhno podporo pri Wolffu ima Nico v primerjavi z Hamiltonom. Edini, ki ne pozablja na Nica je Lauda..ki je lepo povedal, da je slo dirkasko nesreco, ki jo je povzrocil Hamilton pika..da je Nico samo branil svoj polozaj..da bi Hamilton enostavno moral odnehati in poiskusiti drugje..

  • Mirko Widmayer Čulk

    Hmmm,Wolff lahko govori kar hoče,ampak dejstvo je,da sta dirkača kasirala ničlo! Proste roke znotraj ekipe pa se je še zmeraj izkazalo za slabo taktiko! Zagovarjati Hamiltona je seveda edino logično,ker je pač 2X prvak in boljši dirkač,kot Rosberg! Pa čeprav Rosberg (trenutno še) vodi!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja