Wolff priznal da je Mercedes kršil pravila

Avtor prispevka: , objavljeno 7. julija 2015 .

Šef moštva Toto Wolff je priznal, da je njegovo moštvo na dirki v Silverstonu poskušalo tekmece pri Williamsu ukaniti z zaigranim postankom v boksih, kar pa je v nasprotju s pravili.

V 14. krogu VN Velike Britanije so se Mercedesovi mehaniki postavili na mesto za menjavo gum, toda Wolff je dejal, da je šlo le za taktiko, s katero so želeli prestrašiti moštvo Williams. “Šlo je za taktično potezo, ki nam ni uspela,” je priznal. “Vemo, da se Williamsovim dirkalnikom gume obrabljajo hitreje, zato smo mislili, da bodo nasedli in odgovorili s svojim postankom, s čimer bi si nakopali težave.”

Pri Williamsu niso nasedli, Wolffova žena Susie, sicer razvojna dirkačica Williamsa pa je svojemu možu po zaigranem postanku poslala posmehljivo sporočilo: “Mislite, da nas lahko prelisičite, ha ha ha.”

Čeprav je šlo za navidez neškodljivo, pa čeprav nekoliko nešportno potezo, ki smo jo v preteklosti videli dokaj pogosto, pa je jasno, da je takšno ravnanje od hude nesreče na VN Nemčije leta 2013 prepovedano s pravili. Takrat je po postanku Marka Webbra pri vožnji skozi bokse z dirkalnika odletelo kolo, ki je poškodovalo snemalca, FIA pa je zaostrila pravila o prisotnosti v boksih. 23. člen športnega pravilnika formule ena od tedaj v 11 alineji pravi, da :”sme biti osebje moštva navzoče v “pit laneu” le tik preden morajo opraviti delo na dirkalniku, nato pa se morajo takoj umakniti nazaj v garažo…”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish