Wolff pričakuje odpor Williamsa in Ferrarija

Avtor prispevka: , objavljeno 7. marca 2015 .

V lanskem prvenstvu formule ena smo spremljali samohod moštva Mercedes. Lewis Hamilton in Nico Rosberg sta osvojila 16 od 19 dirk sezone v kateri se je Mercedes v zgodovino zapisal kot najdominantnejše moštvo kadarkoli.

Tudi na letošnjih testiranjih pred sezono sta Rosberg in Hamilton postavila najhitrejša časa, medtem ko pa sta bili blizu tudi moštvi Williams in Ferrari. Prvo je že lani redno pobiralo tretja mesta in se okitilo s statusom “best of the rest” – najboljši od ostalih.

Moštvo aktualnih prvakov pa se je na testiranjih soočalo z nekaj težavami, katere bi lahko tekmecem odprle pot do uspeha v boju proti Srebrnim Puščicam.

“Ne bi se preveč spuščal v analize časov krogov, saj ne vemo s koliko goriva so jih dirkači postavili,” je dejal Toto Wolff, športni šef ekipe. “Tega ne maram početi, saj bi zgolj ugibal. Kljub temu pa smo bili na stezi močni. Bili smo hitri in časi v daljših nizih krogov so zadovoljivi, le zanesljivost dirkalnika nam dela nekaj težav. Zanesljivost bo igrala vlogo tudi pri ostalih ekipah, zato moramo slabosti na tem področju odpraviti. Potem ko bomo videli, kako se bodo razvile prve dirke pa bomo že lažje potrdili to, kar smo videli na testiranjih.

Ferrari je pokazal dobro formo, tudi Williams, zato počakajmo do prvih dirk,” je še pozval Wolff.

16 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish