Wolff pomirja po najhitrejšem času Russella

Avtor prispevka: , objavljeno 4. decembra 2020 .

Šef moštva Mercedes, Toto Wolff, se je oglasil in pomiril navdušenje ob najhitrejšem času Georga Russella na prvem treningu v Sahirju. Britanec je prvič sedel v Mercedesov dirkalnik W11, saj bo ta konec tedna nadomeščal Lewisa Hamiltona, ki je bil pozitiven na virus Covid-19, in že na prvem prostem treningu postavil najhitrejši čas, s tem pa poskrbel za val navdušenja med gledalci.

Russell je bil kljub temu, da mu je kabina dirkalnika nekoliko premajhna, celo do te mere, da vozi s premajhnimi čevlji, kar tri desetinke sekunde hitrejši od Valtterija Bottasa v drugem Mercedesovem dirkalniku, toda Wolff je dejal, da je na rezultat vplivalo več dejavnikov. “Vsi bi se morali malce pomiriti, saj je to šele prvi trening na novi, precej kratki stezi,” je povedal.

Toto Wolff umirja strasti glede Georgeja Russella.

“George je bil zelo dober, kar smo od njega tudi pričakovali v enem hitrem krogu. Toda daljši nizi krogov so malce težji, zaradi drugih dirkalnikov na stezi in težko je postaviti hiter krog, še posebej, ker se je Valtteriju pokvaril dirkalnik. Imel je težave z zaviranjem. Rekel bi, da sem zadovoljen z Georgevim delom, toda stopimo na realna tla, saj je za nami šele prvi trening.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish