Wolff: Ne potrebujemo moštvenih ukazov

Avtor prispevka: , objavljeno 14. aprila 2015 .

Šef Mercedesa Toto Wolff pravi, da ne potrebujejo moštvenih ukazov, da bi nadzorovali Lewisa Hamiltona in Nica Rosberga in da bi po le-teh posegli samo v primeru, ko bi šlo za uspeh moštva, tj. če bi tekmeci ogrožali zmago.

Mercedesova dirkača sta imela po Veliki nagradi Kitajske pripombe drug na drugega, ko je Rosberg obtožil moštvenega kolega, da je s svojo vožnjo namerno deloval v smeri, da bi Rosberga dohitel Sebastian Vettel iz ozadja. Rosberg je po radiu prosil moštvo, naj Hamiltonu naročijo, da vozi hitreje, kar so pri Mercedesu dejansko naredili in Hamilton je res pospešil. Po dirki se je branil z besedami, da se je osredotočal na svojo dirko in ohranjanje pnevmatik.

“Nimamo več prednosti iz pretekle sezone, da bi lahko dovolili dirkačema, da se borita do zadnjega. Ukazov, ki smo jih videli v preteklosti, kot je npr. omogočanje prehitevanja, ker naj bi bil en avto hitrejši, se ne bomo posluževali. Razumem, da so moštva to uporabila zaradi ogroženosti naslova prvaka, a mi še nismo bili v tej situaciji,” je zaključil Wolff.

 

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo