Wolff ne izključuje še več trčenj Hamiltona in Verstappna

Avtor prispevka: , objavljeno 26. julija 2021 .

Šef moštva Mercedes, Toto Wolff je dejal, da je povsem mogoče, da bomo letos videli še več trčenj med Lewisom Hamiltonom in Maxom Verstappnom, če se ne bosta dirkača začela na stezi vesti bolj športno.

Trčenje med Hamiltonom in Verstappnom na dirki v Silverstonu je še vedno zelo vroča tema, še posebej, ker so komisarji Britancu dodelili 10-sekundno kazen, katera mu ni bila huda ovira na poti do zmage, na drugi strani pa je ekipa Red bull s poškodovanim dirkalnikom Nizozemca izgubila okrog enega in pol milijona evrov proračuna.

Dvoboji med Hamiltonom in Verstappnom so se v letošnji sezoni stopnjevali vse do Silverstona, kjer sta tekmeca za naslov prvič trčila s hujšimi posledicami.

Ta konec tedna je na sporedu dirka za VN Madžarske, kjer se bosta udeleženca incidenta srečala prvič po trku. “Napetost med njima se je po Silverstonu dvignila,” meni Wolff. “Zagotovo se nista zadnjič borila za mesto in upam, da se bosta v bodoče pomerila na bolj športen način, sicer bomo videli še več trkov.”

Hamilton in Verstappen sta se letos večkrat borila na stezi, dirka v Britaniji pa je bila prva, kjer sta močneje zadela z dirkalniki. Wolff meni, da se hujša nesreča doslej ni zgodila predvsem zato, ker se je Hamilton vedno izogibal težavam, saj je raje mislil na naslov prvaka, v Silverstonu pa mesta ni želel prepustiti. “Dolgoročna taktika je pomembna, saj moraš na vsaki dirki osvojiti točke, če želiš postati prvak. Prišli smo do trenutka, ko se je na zadnjih dirkah začel pojavljati vzorec prepuščanja mesta na stezi. Tokrat pa tega ni želel storiti nihče izmed njiju, to pa se je končalo s trčenjem.”

Wolff in Hamilton sta pred dirko v Silvertonu večkrat omenila, da boj za naslov prvaka ni izgubljen, saj je dovolj že en odstop Verstappna, da se vrnejo v igro. Zaradi tega so se pojavila ugibanja, če ni Hamilton tokrat namerno dirkal (pre)ostro, kar pa je Wolff seveda zanikal. “Lewis je sedemkratni prvak, zmagovalec 99-ih dirk in mislim, da mu ni treba ničesar več dokazovati.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish