Wolff napoveduje boj šestih moštev

Avtor prispevka: , objavljeno 22. januarja 2022 .

Šef moštva Mercedes, Toto Wolff napoveduje, da bi se za zmage v F1 lahko borilo kar šest moštev.

Z letošnjo sezono so v veljavo stopila nova tehnična pravila, hkrati pa se je znižala zgornja omejitev proračuna moštev, zato nihče ne ve točno, katere ekipe bodo najboljše. Wolff meni, da letošnja sezona ponuja priložnost, da na kateri izmed letošnjih 23 dirk zmaga tudi kakšno drugo moštvo, kot Mercedes ali Red Bull.

“Moštva z globokimi žepi niso bila zadovoljna nad izgubljeno prednostjo,” je omejitev proračuna komentiral Wolff. “Toda vse skupaj se je končalo z razvojno vojno med Red Bullom, Ferrarijem in nami. Zdaj bo vse bolj uravnoteženo. Letos lahko zmaga pet ali šest moštev, kar je zelo dobro za šport. Tudi na Super Bowlu ne zmaga vedno ista ekipa.”

Wolff je prepričan, da letos zaradi omejitve proračuna, posamezno moštvo ne bo moglo pobegniti ostalim. “Če nekdo najde luknjo v pravilih, ga bodo drugi posnemali. Dirkalniki bodo zelo podobni. V prvem letu bodo lahko nekoliko različni, kasneje pa se bodo razlike zmanjšale. Nobeno moštvo ne bo imelo sekunde prednosti pred drugimi.”

Glede tega, ali bo Red Bull imel kaj manjše možnosti, ker so svoj dirkalnik razvijali do konca sezone, medtem ko so pri Mercedesu razvoj zaustavili po poletnem premoru, pa Wolff meni: “Razvojna krivulja v 2022 bo zato je težko napovedati, kdo bo pametnejši in boljši pri razumevanju novih pravil.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish